Co-creatie met Allianz Global
AWAREWAYS werkt altijd nauw samen met opdrachtgevers ten aanzien van aanpassingen in onze leeromgeving. De eindgebruiker kan immers cruciale informatie geven over de gebruikerservaring. Samen met onze UX-designers komen we tot slimme oplossingen.
In samenwerking met Allianz Global hebben we een aantal functionaliteiten toegevoegd aan onze leeromgeving in lijn met de WCAG.
WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines, een verzameling richtlijnen en – in sommige landen – wetgeving voor de toegankelijkheid van webcontent, gericht op mensen met een beperking. Deze aanpassingen zijn doorgevoerd in onze gehele online leeromgeving.
Hoe ziet de nieuwe versie eruit?
Er is een aantal belangrijke aanpassingen gedaan op het gebied van kleur, contrasten, fontgrootte en een focus op (verbeterde) zichtbaarheid. Een goed antwoord is bijvoorbeeld niet alleen groen, maar is ook op andere, kleuronafhankelijke manieren (bijvoorbeeld onderstreept) van foute antwoorden te onderscheiden.
Ook is er aandacht voor tekstuele alternatieven, waarbij grafische weergaven voorzien worden van vervangende beschrijvingen. In de nieuwe release worden deze elementen geleidelijk aangepast.
Uitsluitend besturing met toetsenbord
De online leeromgeving is volledig toegankelijk door middel van toetsenbordbesturing. Dat wil zeggen dat het programma doorlopen kan worden door enkel het toetsenbord te gebruiken. Dat is nuttig voor blinden en slechtzienden, maar ook voor gebruikers die niet met een muis of touchpad kunnen werken.
Daarnaast kijken we naar compatibiliteit met screenreaders en voice-over software, en zorgen we dat animaties en andere bewegende content op pauze gezet kan worden. Dat is momenteel nog in ontwikkeling.
Accessibility by design
AWAREWAYS werkt aan een grote update van de leeromgeving in het voorjaar van 2022. In deze update worden andere vormen toegankelijkheid vanaf de basis meegenomen. ‘Accessibility by design’ is namelijk één van de pijlers waarop onze developers aan het bouwen zijn.
Op deze manier kunnen we in de toekomst garanderen dat onze leeromgeving aan de richtlijnen én – in sommige landen – wetgeving voldoet en iedereen met onze leerplatformen overweg kan.
Informatieveiligheid is voor iedereen
We streven ernaar dat alle verbeteringen in de breedte worden toegepast, dat iedereen mee kan doen en niemand uitgesloten wordt – want informatieveiligheid is voor iedereen.