Wave: security awareness leerplatform

Wij geloven dat leren over informatiebeveiliging aantrekkelijk en toegankelijk moet zijn, en gedrag duurzaam moet veranderen.

Mock-up mobile Wave home

Wat is Wave?

Wave is een learning experience platform waarin medewerkers leren veilig te werken met informatie. Het platform is door Awareways ontwikkeld op basis van de laatste inzichten in vakgebieden zoals psychologie, didactiek en gamification. Wave is opgezet op basis van microlearnings die een op de gebruiker toegespitste security en privacy awareness training vormen.

Wave security awareness platform

Het belang van training om gedrag te veranderen.

Security en privacy awareness is een middel, duurzame gedragsverandering is ons echte doel. In al onze interventies – en dus ook in Wave – is ons doel om de thema’s rondom informatieveiligheid en privacy per doelgroep aan te bieden. Iedere medewerker is immers onderdeel van de veiligheidsketen.

Hoe kun je kennis effectief inzetten op een manier die beklijft, om meetbaar de stap te kunnen zetten van awareness naar duurzame gedragsverandering? Die vraag beantwoordt Wave, een awareness learning experience platform. We combineren theorie met praktijk door medewerkers te laten werken in een veilige omgeving die de koppeling naar de realiteit maakt. Dat doen we met behulp van diverse multimediale microlearnings gebaseerd op alledaagse scenario’s die in jouw organisatie kunnen spelen.

Wat zijn de mogelijkheden van Wave?

Gebruiker centraal icon
De gebruiker centraal

Iedere gebruiker is uniek en heeft dus een uniek profiel waar verschillende trainingen aan gekoppeld kunnen worden. Bij voor de gebruiker nieuwe, relevante risico’s kunnen er nieuwe microlearnings worden toegevoegd.

Vrijheid icon
Vrijheid om te leren

Vrijheid om te kiezen hoe en wanneer je leert, verbetert de leereffectiviteit. Deze vrijheid in combinatie met het gebruik van gamification geeft een hoge motivatie en betrokkenheid met het materiaal.

Modulair icon
Constant in beweging

Content moet actueel en relevant zijn. Onze content is geschreven door experts, bijgeschaafd door onze opdrachtgevers. Ons team is constant op zoek naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en de laatste best practices zodat de gebruiker maximaal weerbaar is.

Kenniscentrum icon
Interactief Wiki kenniscentrum

Een leerplek moet aantrekkelijk zijn om naar terug te keren. Al spelend bouwt de gebruiker een eigen Wiki kenniscentrum. Altijd beschikbaar om de meldprocedure rond een incident of het herkennen van phishingmail na te lezen.

Toegankelijkheid icon
Volledige toegankelijkheid

Toegankelijk en inclusief leren erkent het recht van deelnemers op een leerervaring die diversiteit respecteert, deelname optimaliseert en barrières wegneemt. Wij werken hier actief aan en voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen WCAG 2.1. Meer over de toegankelijkheid van onze producten, zoals taalniveau, lees je hier.

Rapportage icon
Uitgebreide en heldere rapportage mogelijkheden

Wave geeft je alle controle over je programma en geeft je inzichten in de actuele stand van zaken van de organisatie.

Wave is constant in ontwikkeling. We kijken doorlopend naar verbeteringen voor zowel bestaande deelnemers als nieuwe gebruikers. Een overzicht van actuele updates vind je hier.

Informeer naar de mogelijkheden via info@awareways.com of vraag een demo aan via onderstaand contactformulier.