SAMENWERKING DE VOLKSBANK EN AWAREWAYS

LANCERING ONLINE CONSUMENTENTRAINING ‘VEILIG BANKIEREN’

De Volksbank gaat klanten proactief trainen in het herkennen van cybercrime en oplichting. Samen met Awareways werd een online programma voor consumenten ontwikkeld.

‘Veilig Bankieren’: een interactieve training met oorzaak-gevolg-dynamiek. Lees meer!

Trainingsprogramma ‘Veilig Bankieren’

De Volksbank (SNS, ASN Bank en RegioBank) helpt haar particuliere klanten hun cyberweerbaarheid te vergroten met een online training ontwikkeld door Awareways. In deze filmische training ervaren klanten hoe zij benaderd worden door oplichters.

Je volgt als deelnemer het perspectief van verschillende filmpersonages. De interactieve keuzes in ieder scenario bepalen of het personage de crimineel weet af te weren.

Trainingsprogramma ‘Veilig Bankieren’

De Volksbank (SNS, ASN Bank en RegioBank) helpt haar particuliere klanten hun cyberweerbaarheid te vergroten met een online training ontwikkeld door Awareways. In deze filmische training ervaren klanten hoe zij benaderd worden door oplichters. Je volgt als deelnemer het perspectief van verschillende filmpersonages. De interactieve keuzes in ieder scenario bepalen of het personage de crimineel weet af te weren.

Deze opzet maakt de ervaring persoonlijk en brengt de werkelijkheid door zelfgemaakte keuzes heel dichtbij. De primeur was voor klanten van SNS, die de training in hun Mijn-omgeving van de bank vinden. Aansluitend volgen klanten van ASN Bank en RegioBank.

De klant als sterkste schakel

Cybercriminaliteit is dagelijkse praktijk geworden”, zegt Sanne van Denderen, manager Veilig Bankieren van de Volksbank. “Je struikelt ondertussen over nep sms’jes en nepmailtjes en het is steeds lastiger om écht van nep te onderscheiden. Maar criminelen gebruiken vaak dezelfde trucjes om mensen te misleiden.”

“In deze interactieve training kunnen klanten persoonlijk in een veilige omgeving ervaren hoe criminelen te werk gaan en oefenen met manieren waarop je dan kunt reageren.”

“We hopen dat klanten dat net zo gaaf vinden als wijzelf. Met deze training verhogen we de weerbaarheid én versterken we de rol van onze klant als sterke schakel bij de bestrijding van cybercriminaliteit. ”

Ook voor jouw organisatie kunnen we een trainingsprogramma op maat ontwikkelen.

Succesvolle samenwerking

Voor de interne security awareness training van het eigen personeel werkt de Volksbank al geruime tijd met Awareways samen. “Het is een zeer positieve ontwikkeling dat de Volksbank deze maatschappelijke verantwoordelijkheid écht op zich neemt”, zegt Geertje Veenbergen, directeur van Awareways. “We zijn trots dat we daaraan mogen bijdragen.”

“De bank neemt het voortouw om ook haar klanten bewust te maken van de kwetsbaarheid en waarde van informatie. Door hen op interactieve en persoonlijke wijze te leren om dagelijkse beveiligingsrisico’s te (her)kennen, én daar op de juiste manier mee om te gaan.”

Ook samenwerken met Awareways?

Security Awareness Training

Bezorgd dat cybercriminelen bij jouw medewerkers een hoge kans van slagen hebben? Bang dat ze vanuit goed vertrouwen op een foute e-mail klikken, of een social engineer niet weten te ontmaskeren? Ongerust dat er niet altijd conform de AVG gewerkt wordt wegens beperkte bekendheid met de privacywetgeving én de implicaties? De Security Awareness Trainingen van Awareways helpen om informatieveiligheid de nieuwe standaard te maken.

Dat betekent dat medewerkers zelf de verantwoordelijkheid nemen op het gebied van informatieveiligheid, het juiste gedrag vertonen met betrekking tot (cyber)risico’s, én proactief om advies vragen. Met andere woorden, geen extra verplichting of een nieuw vinkje in de categorie compliance, maar een cruciaal onderdeel van professioneel werken.

Daarnaast kunnen we natuurlijk ook voor jouw organisatie een trainingsprogramma voor consumenten ontwikkelen. Neem contact op voor de mogelijkheden!

AWAREWAYS

Euclideslaan 141 3584 BR Utrecht
+31 (0)30 227 14 67
info@awareways.com

Contactformulier