Overzicht
Awareways is per direct op zoek naar een

NIEUWE COLLEGA IN ONS R&D TEAM VAN DATA-ANALISTEN

AWAREWAYS groeit door! Daarom zoeken we voor ons team van data-analisten een nieuwe collega (m/v/x).

Ben jij handig met data, kan je goed programmeren en wil je een (bijna-) fulltime functie in een zelfsturende organisatie? Lees dan snel verder!
Click here for English

AWAREWAYS is een jong en innovatief bedrijf binnen de security- en privacywereld met gerenommeerde internationale klanten zoals Heineken, Unilever en Allianz. Vanwege een snelle groei zoeken we versterking in ons DNA-team.

DNA-team…?

DNA staat voor “Data ’N Analytics”. Ons DNA-team is in juli 2021 opgezet en bestaat uit young professionals met diverse achtergronden, waaronder wiskunde, data science en zelfs particle- and astrophysics(!). Je wordt deel van dit team, waarbij we data verwerken op basis van phishingsimulaties, security-awarenessprogramma’s en vragenlijsten in overzichtelijke rapportages om bewustzijn op het gebied van cybercrime te verhogen.

Op dit moment zitten we in een transitiefase waarbij we willen overstappen van tools van derde partijen naar in-house producten van ons nieuwe dev-team. We denken na over hoe we onze rapportagemethode kunnen vormgeven via bijvoorbeeld dashboarding en databases. Naast de uren die we besteden aan het maken van rapportages zijn we bezig met het ontwikkelen van onze eigen scripts en ontwerpen van nieuwe methodes voor datavisualisatie.

Leuk, maaaar… hoe zou mijn dag eruit zien?

Start van je dag

Rond 9 uur kom je aan op kantoor. Je pakt een kopje koffie en kletst kort bij met wat collega’s. Vervolgens ga je aan de slag met de planning van de dag, bijvoorbeeld vanuit een overleg met een van onze programmamanagers. Wat speelt er bij zijn opdrachtgevers en wat is er nodig?

Als je aansluitend aan de slag gaat met de rapportage van de lopende campagnes van die betreffende partij, start je met een analyse van de data; valt er iets geks op? Vanuit je analytische skills en je gevoel voor (de waarde van) data vind je diverse zaken die je opvallen, dus je gaat er met je collega’s over in conclaaf. Het levert nieuwe inzichten op voor je rapportage en, nog belangrijker, om de interventies bij de klant scherper in te kunnen steken.

Je verwerkt deze inzichten in combinatie met nieuwe functionaliteiten in het huidige script en draait de resultaten uit. Een productieve dag, nu al!

Lunch

Lunchtijd! Even volledig uitloggen. Elke dag wordt er door een collega een salade gemaakt en lekker bijgekletst. Schijnt de zon? Dan eten we op ons dakterras!

Middag

Na de lunch heb je een teamoverleg met als hoofdvraag: hoe kunnen we de huidige rapportages en de bijbehorende terugkoppelingen naar zowel de programmamanager als de opdrachtgever verder verbeteren? Je stelt een nieuwe strategie voor om de data effectief te kunnen analyseren.

Ook buigt het team zich over de praktische zaken, zoals het design van tabellen en grafieken. Waardevolle, relevante informatie uit de data filteren is één, maar het moet uiteraard ook inzichtelijk gepresenteerd worden.

Vanuit het overleg leg je de laatste hand aan de rapportage van de dag. Je laat de programmamanager weten dat het afgerond is en waar de resultaten gevonden kunnen worden, of neemt een en ander direct met elkaar door. Daarna heb je nog een aantal to do’s en is het alweer vijf uur. Je pakt je spullen en rijdt door de gezellige buurten van Utrecht op weg naar huis of naar het station.

Lees ook de ervaringen van collega’s Annemarie en Daniël.

Welke kandidaat past hierbij?

Werken bij AWAREWAYS is leuk, maar zeker ook uitdagend. We zijn een innovatieve organisatie die in de wereld van security en privacy een sterke, maatschappelijke bijdrage levert. Mede daarom vinden we de volgende onderdelen voor deze functie belangrijk:

 • analytisch denkvermogen en goede beheersing van statistiek;
 • je hebt programmeerkennis waarbij je kunt meedenken
  in het opzetten en vormgeven van onze (R-)code;
 • je staat er voor open om nieuwe dingen te leren van collega’s;
 • je kunt goed in gesprek gaan met je collega’s of de klant
  en achterhalen wat de precieze wensen zijn;
 • je bent ondernemend, hebt een zelfstandige werkhouding met een
  initiatief dat je inzet om je nieuwe team verder te helpen ontwikkelen.

We willen je graag ontmoeten

Zie je jezelf terug in bovenstaande profiel? Leuk! In dat geval willen we je graag spreken. Mail je motivatiebrief en CV naar daniel.kok@awareways.com o.v.v. ‘Vacature Data Analist’, dan nemen we contact met je op.

We zijn in de basis op zoek naar een invulling van 0,8 FTE, maar overleg is mogelijk.
Tijdens een kop koffie kunnen we kennismaken en kijken of er een match is.

Wat bieden wij?

AWAREWAYS is een zelfsturende organisatie, wat betekent dat iedereen de vrijheid heeft om zelf de leiding te nemen en eigen initiatieven in gang te zetten.

Hiërarchieën ontstaan op basis van ervaring en deskundigheid, niet op functietitel. We snappen dat dit anders kan zijn dan je van eerdere werkomgevingen gewend bent, en bieden desgewenst actieve coaching en begeleiding.

Wat we ook bieden:

 • marktconform salaris op basis van werkervaring;
 • ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling;
 • begeleiding om je in de zelfstandige en initiatiefrijke
  werkhouding te ontplooien die bij jou past;
 • regelmatige werkborrels;
 • wekelijkse bootcamp;
 • veel vrijheid in je werk.

Wie zijn wij? / Bedrijfsprofiel

AWAREWAYS benadert security en privacy awareness vanuit psychologie, marketing en communicatie met als doel: veranderen van gedrag en cultuur.

We helpen onze klanten met het neerzetten van een overkoepelende strategie zodat medewerkers de sterkste schakel worden in de beveiligingsketen van hun organisatie. Dat doen we op energieke en creatieve wijze.

Een doorlopende evaluatie – en waar nodig bijsturing – van onze programma’s en trainingen is een belangrijk onderdeel van onze visie & aanpak, dus data analyse is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Reageren?

Is je interesse gewekt? Mail dan je motivatie en cv naar daniel.kok@awareways.com onder vermelding van ‘Vacature Data Analist’.

Neem contact op