Praktijkvoorbeeld

GEMEENTE KRIMPENER WAARD

GEMEENTE KRIMPENERWAARD

Als Gemeente mag het duidelijk zijn dat je dagelijks met vertrouwelijke, strikt vertrouwelijke informatie te maken hebt. De Gemeente Krimpenerwaard heeft Awareways gevraagd om hen te ondersteunen bij een security awareness programma van phishing simulatie tot e-learning.

Communicatiemiddelen

Vanuit de bestaande huisstijl van de Gemeente Krimpenerwaard zijn we aan de slag gegaan om een aantal basisuitingen te verzorgen, ontwikkeld om de gouden regels voor informatieveiligheid op een aantrekkelijke manier te presenteren. Van poster tot leporello tot intranet banners: de huisstijl van de Gemeente Krimpenerwaard bood de juiste handvatten om een consistente verzameling aan uitingen te ontwikkelen.

Phishing simulatie

Even de gemoederen wakker schudden met een (spear)phishing e-mail. Resultaten van de ‘aanval’ presenteerden we tijdens een medewerkersbijeenkomst. Een korte stilte gaf de schrik aan; dé manier om risico’s te duiden en de juiste maatregelen te leren.

Medewerkersbijeenkomst

Het security awareness programma bij Gemeente Krimpenerwaard is afgetrapt met een bijeenkomst voor alle medewerkers, waarbij onze oprichter Maarten Timmerman de zaal flink op stelten heeft gezet. Met de ingrediënten shockeren en informeren inspireerde hij het gezelschap om met frisse energie aan de slag te gaan.

E-learning

Na de sessie konden alle medewerkers direct aan de slag met de eerste leermodule, security awareness. De basisbeginselen van veilig werken aangeboden in een compacte e-learning. Van veilig printen tot sterke wachtwoorden, dé eerste stap in security awareness.

Meer weten?

Wil je weten wat AWAREWAYS voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Arthur Timmerman.

AWAREWAYS

Euclideslaan 141 3584 BR Utrecht
+31 (0)30 227 14 67
info@awareways.com

Contactformulier