Nieuwsbrief september 2022

Beste lezer,

Doorlopend onderzoek naar gedragspsychologie is een bepalende pijler in onze aanpak. In deze Awareways update nemen we je graag mee achter de schermen bij het Data ’N Analytics team (DNA), waarbij we deze keer de spotlight op phishing en social engineering zetten.

Inhoud

  • Operatie Hengel
  • Mystery Guest: geen hacker in een hoodie
  • Checklist bij invoer nieuwe maatregelen
  • Awarecast: lancering van onze podcast
  • Even voorstellen: Ann Schoot Uiterkamp

Jan-Willem Bullée is naast universitair docent Industrial Engineering & Business Information Systems ook onze in-house phishing expert. Hij is tevens te gast in de eerste aflevering van Awarecast, onze podcast, en vertelt voor deze nieuwsbrief meer over Operatie Hengel.

Operatie Hengel

Zoals de naam al doet vermoeden, is Operatie Hengel gericht op phishing. Ons DNA Team analyseert en verwerkt resultaten van de vele phishing simulaties. Op basis van deze resultaten verbeteren wij onze aanpak doorlopend.

Ontdek hier hoe Operatie Hengel te werk gaat.

AWAREWAYS Cultuurscan

Mystery Guest: geen hacker in een hoodie

Wie in Google zoekt op ‘hacker’, komt altijd bij het bekende plaatje van een hacker in een hoodie uit, voorovergebogen achter een laptop en meestal ook nog op een donkere zolderkamer. In de praktijk is dat vaak heel anders… 

Gaat jouw organisatie offline net zo bewust om met de informatie die dagelijks verwerkt wordt? We onderzochten het in een nieuwe aflevering van de Awareways Mystery Guest. | Lees meer

Checklist bij invoer nieuwe maatregelen

Het invoeren van nieuwe maatregelen om de cyberweerbaarheid te verhogen is in vrijwel iedere organisatie een natuurlijk onderdeel van de bedrijfscultuur geworden. Daarom: een checklist voor het implementeren van nieuwe veiligheidsmaatregelen.

Deze checklist helpt je om die nieuwe maatregelen op een passende manier te implementeren. Passend voor jouw organisatie, voor je medewerkers en voor het doel van de interventie. | Zet je vinkjes hier.

phone with awareways engine

Awarecast: de pilot van onze nieuwe podcast

Awareways lanceert Awarecast, een podcast over informatiebeveiligingsrisico’s in het dagelijks leven, zowel on- als offline. Elke aflevering zal draaien om herkenbare situaties, die we bespreken met relevante experts. Jan-Willem, onze phishing- en social engineering-specialist, is de eerste gast. | Luister de eerste aflevering hier.

Awareways sponsoring: de kracht van beweging

We zijn een sponsordeal aangegaan met topsporter en duatleet Ann Schoot Uiterkamp. Ann heeft onder de naam Move to Focus een coaching business en vertegenwoordigde Nederland én Awareways deze zomer op de Wereldspelen in Birmingham, Alabama.

We hebben elkaar gevonden in de wederzijdse interesse voor beweging, en zullen dat ook praktisch gaan inzetten. Denk bijvoorbeeld aan workshops over mentale weerbaarheid en doorzettingsvermogen en trainingen op het gebied van gedragsverandering.

Ann Schoot Uiterkamp

We stellen Ann graag even voor middels een interview op onze website.

.

Tot slot…

Awareways houdt je op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van security, privacy, data-integriteit en ‘the human factor’. Wil je deze nieuwsbrieven in je inbox ontvangen?
Schrijf je dan in via het formulier op deze pagina.


Volg jij ons al op LinkedIn? Daar houden we je op de hoogte
van de laatste inzichten op het gebied van security awareness.