Nieuwsbrief februari 2022

Beste lezer,

2021 was een bijzonder jaar voor AWAREWAYS. Onze organisatie is ruim twee keer zo groot geworden – van 20 naar meer dan 40(!) collega’s. Ook hebben we diverse nieuwe opdrachtgevers uit binnen- en buitenland mogen verwelkomen. Die enorme stap vooruit danken we aan jullie voortdurende steun en vertrouwen. Daarom delen we op deze pagina trots een video met een korte samenvatting van onze reis tot dusver.

Inhoud

  • Expertise teams
  • Security Awareness leeromgeving
  • Toegankelijkheid
  • Informatieveiligheid door kennisdeling

Nu vertellen we je graag wat er voor 2022 op de planning staat. In deze nieuwsbrief lees je daarom meer over onze expertise teams, met speciale aandacht voor de ontwikkelingen bij Development en wat zij voor onze online leeromgeving in petto hebben.

Expertise teams

Een belangrijk onderdeel van onze groei is de oprichting en evolutie van verschillende expertise teams binnen AWAREWAYS. Die structuur, met aandacht voor onderzoek, doorontwikkeling van onze interventies en het stimuleren van nieuwe ideeën geboren uit creativiteit, heeft veel invloed op onze aanpak van gedragsverandering in informatieveiligheid. Op deze pagina vertellen we je er graag meer over.

Security Awareness leeromgeving

In 2022 mag je behoorlijk wat van ons verwachten, en dat begint richting kwartaal drie met een serieuze stap vooruit: een grote doorontwikkeling van onze leeromgeving. Wat betekent dat? Belangrijke aanpassingen om nog meer engagement met de deelnemer te stimuleren, vernieuwingen met dank aan de laatste inzichten op het gebied van online leren, en nóg meer nadruk op gedragsverandering en niet uitsluitend kennisoverdracht. Lees hier meer!

Toegankelijkheid

Zoals je hebt kunnen lezen werken we aan een grote doorontwikkeling van de leeromgeving in het voorjaar van 2022. Het onderwerp toegankelijkheid, dat afgelopen jaar al veel aandacht kreeg, is daarin vanaf de basis meegenomen.

‘Accessibility by design’ is een van de pijlers waarop onze developers aan het bouwen zijn. We hechten namelijk veel waarde aan een platform waar iedereen mee kan doen en niemand uitgesloten wordt – want informatieveiligheid is voor iedereen.

Op deze pagina lees je er meer over.

Informatieveiligheid door kennisdeling

In het afgelopen jaar hebben we tot slot weer mooie nieuwe opdrachtgevers mogen verwelkom – waaronder gemeenten en overheidsinstanties, diverse internationale opdrachtgevers en een aantal organisaties uit de maakindustrie. Die groei betekent ook weer een serieuze uitbreiding van ons netwerk, en daarmee de mogelijkheid tot waardevolle kennisdeling.

De bemiddeling om op een veilige en betrouwbare manier met andere bedrijven of organisaties te kunnen communiceren is een rol die we graag op ons nemen.

Sparren met andere organisatie

Weet ons dus te vinden als je over een security- of privacyvraagstuk of uitdaging eens met vakgenoten wil sparren!

Tot slot…

De eerste AWAREWAYS update van 2022 is hiermee een feit. Wij zijn voornemens om je enkele keren per jaar te voorzien van ontwikkelingen binnen onze organisatie.

Groet,
Geertje, Arthur, Maarten