Awareways brand story

Welcome to the security awareness movement

2 juni 2022

Welcome to the security awareness movement

In aanloop naar de aanstaande RSA Conference, ‘s werelds toonaangevende informatiebeveiligingsconferentie in San Francisco, lanceren we met trots ons nieuwe merkverhaal – in taal én beeld.

We hebben het grondbeginsel van waaruit Awareways in de afgelopen tien jaar is opgebouwd namelijk verstevigd, op onze ervaring aangescherpt en klaargemaakt voor de toekomst.

Een merkverhaal in beeldtaal

“Zie het als een renaissance”, zegt Chris van der Werff, creative director, Awareways Creative Studio. “Omdat we onszelf onmiskenbaar willen profileren als de partij die zich richt op ’the human factor’, met aandacht voor de menskant vanuit de laatste inzichten op het gebied van gedrags- en cultuurverandering.”

“We maken dat waar met onze werkwijze en de aanhoudende focus op het samenspel tussen techniek en de mens. Je moet ons nieuwe merkverhaal niet zien als het heruitvinden van onze organisatie. Integendeel – onze missie en visie zijn ongewijzigd en staan nog als een huis. We moeten werken en leven – en veilig en weerbaar blijven – in een sterk informatiegedreven wereld, en daar willen wij als organisatie een bijdrage aan leveren. Daar gaat iedere dag onze energie naartoe, want onze gegevens zijn van ons.”

person focusing on camera

The Age of Awareness

Informatie is de valuta van onze tijd. Want informatie is kennis, en kennis is macht. Wij geloven dat informatie-veiligheid bovenaan moet staan in onze sterk gedigitaliseerde wereld. En dat bewustzijn hierover, security awareness, de katalysator is voor gedragsverandering.

Het is daarom vooral manifest maken wat er binnen Awareways al leeft. Deze branding maakt dat we dat verhaal nu ook in vormgeving en beeldtaal kunnen vertellen. Onze missie is het creëren van een veerkrachtige en meetbare informatiecultuur. We nodigen iedereen uit om zich bij onze beweging aan te sluiten.

Welcome to the security awareness movement. 

Gedragsverandering = beweging

Bij Awareways speelt communicatie (storytelling), vormgeving en creativiteit altijd een cruciale rol. Dat vind je ook terug in onze branding. We moeten bewegen, we moeten vooruit – ook om gedrag te kunnen veranderen. Met een gezonde portie nieuwsgierigheid, inlevingsvermogen én de power om creatieve middelen in te zetten.

Wij geloven dat onze informatiemaatschappij klaar is voor een verandering. Een verandering die wij willen versterken. Vanuit die gedachte reiken we mensen de hand om informatiebewustzijn beter te begrijpen. En vormen onze programma’s voor gedragsverandering de volgende stap.

Managed security awareness

Hannah Boom, Creative Studio lead en senior programmamanager: “We hebben het dan over ons merk, maar het vertaalt zich ook volledig door naar onze dienstverlening. Want dit is hoe we ook met onze opdrachtgevers omgaan en onze managed security awareness programma’s inrichten.”

“We kijken naar het DNA van de organisatie, de motivatie van mensen om daar te werken, en de thema’s die het meest spelen op het gebied van informatieveiligheid. We willen altijd de omgeving begrijpen waar onze opdrachtgevers zich in bevinden – en gebruiken dat in het ontwikkelen van een boodschap die aansluit.”

“Die creativiteit willen we ook als organisatie uitstralen. Want onze stijl is volledig in de Awareways Creative Studio ontwikkeld. En laat dus óók zien wat er voor onze opdrachtgevers mogelijk is.”

Duurzame gedragsverandering

Cultuurverandering binnen organisaties en de samenleving als geheel – en meer specifiek gedragsverandering van het individu – blijft het hoofddoel. Als volgende generatie van gedragsveranderaars nemen wij mensen mee op die reis. Door ze te benaderen als de sterkste schakel in het proces van informatiebeveiliging, in plaats van de zwakste.

“Security awareness is een zesde zintuig”, zegt Chris. “Wij veranderen de mens van risicofactor in hoofdrolspeler. En denken vanuit wat je wél kan, en niet vanuit wat niet mag. Daar hoort de positieve uitstraling bij die je nu in onze beeldtaal terugziet.”

Over Awareways Creative Studio

Awareways Creative Studio is een in-house multidisciplinair team van grafische en strategische specialisten dat unieke communicatie- en brandingscampagnes en bijbehorende strategieën voor opdrachtgevers realiseert.

Benieuwd naar wat onze studio voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Leon Baauw of Hannah Boom via studio@awareways.com.

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via info@awareways.com.

Awareways

Euclideslaan 141 3584 BR Utrecht
+31 (0)30 227 14 67
info@awareways.com

Contactformulier