Overzicht

Actueel

29 mei 2020

Voorkom WhatsApp-fraude met tweestapsverificatie

Het zijn gouden tijden voor WhatsApp-fraudeurs. Oplichters maken gretig gebruik van deze onzekere tijd. De onzekerheid over onze gezondheid of bijvoorbeeld je werk geeft haakjes voor kwaadwillende. Bij de nieuwste variant van WhatsApp-fraude doen oplichters niet alleen bekenden na om jou geld afhandig te maken, maar kapen ze ook WhatsApp-accounts. Social engineering in zijn puurste vorm. Wat kun je doen?

Leestijd: 1 minuut

Wat kun je doen?

Dat we een stijgende lijn zien in het aantal aanvallen, dat is een feit. Maar hoe zorg je er nou voor dat jij geen slachtoffer wordt?

 1. Wees alert op bijzondere verzoeken
 2. Bescherm jezelf door het aanzetten van tweestapsverificatie

WhatsApp tweestapsverificatie aanzetten

 1. Open WhatsApp
 2. Klik op instellingen
 3. Klik op account
 4. Klik op verificatie in twee stappen
 5. Bedenk een 6-cijferige code
 6. Bevestig je 6-cijferige code
 7. Voer een e-mailadres in
 8. Bevestig je e-mailadres
 9. Klik op gereed, het is gelukt.

Belangrijke tips

 • Voer een correct e-mailadres in, zodat je de toegang tot je account niet verliest.
 • Let op: Als je een e-mail ontvangt om Verificatie in twee stappen uit te schakelen, maar dit niet hebt aangevraagd, klik dan niet op de link. Het kan zijn dat iemand account probeert over te nemen, met afpersing tot gevolg. Of het is een poging om malware/ransomware op je computer te installeren.
 • Sla je 6-cijferige code op in een wachtwoordkluis indien je daar over beschikt.

Tot slot

Het kost je slechts een minuutje om WhatsApp tweestapsverificatie aan te zetten, het kost je slechts één minuutje. Een minimale tijdsinvestering die zeer waarschijnlijk voorkomt dat jij slachtoffer wordt van WhatsApp-fraude. Wij stoppen nu met schrijven zodat jij direct aan de slag kan. Succes!

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan contact op met Arthur Timmerman.

Neem contact op