AWAREWAYS sponsoring: de kracht van beweging

12 juli 2022

EVEN VOORSTELLEN: DUATLEET ANN SCHOOT UITERKAMP, TOPSPORTER EN COACH

AWAREWAYS update! We hebben onze security awareness ‘movement’ verder vorm gegeven door een sponsordeal aan te gaan met topsporter en duatleet Ann Schoot Uiterkamp.

Ann is in het dagelijkse leven controller bij de Hogeschool Utrecht, heeft onder de naam Move to Focus een coaching business en – oh ja! – ze vertegenwoordigt Nederland én AWAREWAYS op 16 en 17 juli op de Wereldspelen in Birmingham, Alabama.

WERELDSPELEN 2022

“De Wereldspelen zijn een groot sportevenement dat net als de Olympische Spelen om de vier jaar wordt georganiseerd”, zegt Ann, “maar dan voor disciplines die buiten de OS vallen. Jeu de boules, korfbal, kano – en natuurlijk mijn onderdeel, de duatlon.”

Dat avontuur begon ooit na haar studie met een cursus triatlon – dus met zwemmen er nog eens bovenop – maar dat derde onderdeel heeft ze gaandeweg laten vallen. “Laat mij maar rennen en fietsen.”

Duatlon & sponsordeal

De duatlon bestaat in de basis uit 5 kilometer hardlopen, 20 km wielrennen en weer 5 km hardlopen, al kunnen de afstanden per toernooi verschillen. Op de Wereldspelen die 7 juli van start zijn gegaan lezen we namelijk 10-40-10 km in het programmaboekje. Gelukkig liggen die afstanden haar wel; Ann won een bronzen medaille op het EK in Roemenië vorig jaar en plaatste zich daarmee automatisch voor het toernooi in de VS.

De sponsordeal met AWAREWAYS gaat uiteraard verder dan een logo op een t-shirt. We hebben elkaar gevonden in de wederzijdse interesse voor beweging, en zullen dat ook praktisch gaan inzetten. Denk bijvoorbeeld aan workshops over mentale weerbaarheid en doorzettingsvermogen – ook op kantoor, en ook gericht op beweging – en een hele praktische training op het gebied van gedragsverandering.

Duurzame sportprestaties

“Als duatleet investeer ik veel in mentale aspecten om m’n sportprestaties te verbeteren. Iedere keer weer ontdek ik hoe inspirerend en toepasbaar dat ook in mijn werk is – je vindt echt overal paralellen. Daarom heb ik de prestatieplannen die me helpen in mijn trainingen en voorbereidingen vertaald en ingezet in m’n werk, en zo is Move To Focus ontstaan.”

“Sporten is voor mij meer dan alleen maximaal presteren. Het maakt me blij, ontspannen en fit. Het ruimt m’n hoofd op waardoor ik beter kan focussen. Daarmee vormt het ook de basis voor al mijn prestaties. Kijk, bewegen maakt dat je vooruitgaat, dat is vanzelfsprekend. Maar dat is letterlijk én figuurlijk. Bewegen doet bewegen, zet dingen in gang. Het geeft je een doel om ergens naar toe te werken, naar een resultaat aan de horizon. Loop je ergens op vast? Ga bewegen. De mentale switch die je uit movement haalt, en wat het met je lijf én je hoofd doet, iedere keer weer, dát is de sleutel!”

“Wat mij enorm aansprak in de aanpak van AWAREWAYS is de resultaatgedrevenheid en het duurzame van gedragsverandering, los van de overlap met beweging. De creativiteit en manier waarop onderwerpen worden aangevlogen en leerprocessen worden ingericht vind ik inspirerend. Dat in combinatie met het enthousiaste team maakte dat ik graag aansluit!”

Move to Focus: beweging & gedrag

Het aanbod van Move to Focus bestaat onder meer uit workshops, inspiratiesessies en individuele coaching om medewerkers inzicht te geven in mentale technieken uit de topsport. “Duurzame topprestaties, en dan gelet op de technieken daarachter en hoe je die ook elders kunt toepassen. Voor mij gaat dat alles wat je (structureel) nodig hebt om vitaal en blij te presteren – dus duurzaam alles uit je werk en je leven halen.”

“Een interessant haakje voor AWAREWAYS is routine, zeker als je met gedragsverandering bezig bent. Routine wint het van discipline, altijd. Het gaat dan niet om het verplichten van handelingen, maar om het aanleren van nieuwe patronen – gedrag aanspreken op een manier die beklijft. Maak het eenvoudig, koppel het aan tiny habits – je gewoontes.”

“Integreer het in je dagelijkse processen, dingen die je toch al doet. ‘Als ik mijn tanden poets, ga ik X keer opdrukken’, dat is geen onbekende instelling voor een topsporter. Maar dat kun je in je werk ook toepassen. ‘Als ik mijn pc opgestart heb, check ik updates’. Of: ‘als ik opsta van mijn werkplek – voor koffie, of een meeting – dan vergrendel ik mijn scherm’.”

Welcome to the security awareness movement, Ann. We kijken uit naar de eerste sessies!

Programma Wereldspelen 2022

Op zaterdag 16 juli verschijnt Ann om 8.00 uur plaatselijke tijd (15.00 uur in Nederland) aan de start voor in de individuele discipline vrouwen-elite: 10 kilometer lopen, 40 kilometer fietsen, 10 kilometer lopen.

Een dag later, als afsluiting van het 11-daagse toernooi, mag ze dat nog eens dunnetjes overdoen in de mixed relay, waar ze met Thomas Cremers aan deelneemt (start 13.00 uur lokaal, 20.00 uur Nederlandse tijd).

*UPDATE: Ann en Thomas hebben op de laatste dag van de Wereldspelen een 5de plaats behaalt voor TeamNL!

Kijk voor meer informatie over Move to Focus
en natuurlijk Ann zelf op movetofocus.nl.

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan vrijblijvend contact op.