Een illustratie die laat zien dat 1 op de 3 medewerkers nooit op een phishing link klikt.

18 december 2023

Awareways sms phishing (smishing) training

Met de Awareways sms phishing training kun je jouw medewerkers erop voorbereiden – praktisch, effectief en kostenefficiënt.

Awareways sms phishing training

De sms-phishingsimulaties zijn niet gericht op het klikgedrag of het straffen van de medewerkers die voor de aanval vallen. Elke simulatie is gericht op het trainen van medewerkers in het herkennen van verschillende aanvalsvectoren.

De toon van de communicatie is gericht op het vergroten van het bewustzijn en het vergroten van kennis. Op deze manier verbeter je de weerbaarheid van je organisatie.   

Hoe werkt het? 

Alle medewerkers ontvangen meerdere trainings-sms-berichten met een educatieve landingspagina waar ze leren hoe ze deze berichten kunnen herkennen. In de aanpak werken we met de volgende tactieken: 

  • binnen de simulatie werken we met met A/B-testen (gepersonaliseerd vs. generiek);
  • maken we gebruiken van relevante en recente dreigingsvoorbeelden;
  • passen we ‘priming’ toe om het effect op het klikgedrag te zien.

Beïnvloedt ‘priming’ het klikgedrag van medewerkers?

Een veelgebruikte methode in onder andere marketing is ‘priming’ (voorafgaande beïnvloeding). De medewerker ontvangt ‘voorafgaande communicatie’ waarin een belangrijke boodschap wordt aangekondigd.

Via een tekstbericht wordt een e-mail aangekondigd over organisatorische veranderingen. We meten of deze aanpak invloed heeft op het klikgedrag.

Kies voor een ‘single simulatie’ of ‘multichannel simulatie’

Vanuit simulaties worden medewerkers getest op hun vermogen om de risico’s van diverse aanvalsmethoden te herkennen. Elke simulatie is gericht op het trainen van medewerkers en niet op straffen. We vergroten weerbaarheid en klikratio’s zijn ondergeschikt. 

Alle simulaties kunnen individueel worden ingezet binnen gedragsveranderingsprogramma’s, of worden gecombineerd in een bredere strategie waarbij bijvoorbeeld phishing, vishing en smishing worden gecombineerd.

Wil je meer weten, neem dan direct contact met ons op.
Stuur een e-mail of laat je gegevens achter via het contactformulier.

AWAREWAYS

Euclideslaan 141 3584 BR Utrecht
+31 (0)30 227 14 67
info@awareways.com

Contactformulier