Security awareness training

VERBETER JE SKILLS IN WAVE

In security awareness leerplatform Wave leren we medewerkers veilig met informatie te werken. Kennis vormt de basis, maar het vermogen om die kennis toe te passen en vervolgens je vaardigheden te verfijnen, is de sleutel tot succes.  Lees verder over de verschillende skillgames. 

Clickventure skill game

Risico's van phishing

Herken alle frauduleuze links. Speel Clickventure

Onze skill games zijn gericht op microlearning en microskilling. Bij elke game concentreren we ons op één specifiek onderwerp, één vaardigheid. In Clickventure draait alles om het begrijpen van klikgedrag en het kunnen onderscheiden van veilige en verdachte links. Het is niet voldoende om te weten dat gevaarlijke links bestaan; Clickventure traint je om ze effectief te herkennen, waardoor je in de echte wereld beter in staat bent risico’s te vermijden. In Clickventure ben jij de vervanger van een afwezige partyplanner. Met veel verzoeken verstuurd voor zijn vertrek, is het aan jou om de communicatie over te nemen. Het spamfilter is echter al een tijdje niet opgeruimd, dus je moet goed opletten welke verzoeken je accepteert en welke niet. Als je een fout maakt, gaat je budget naar de social engineers en organiseer je het meest saaie bedrijfsfeest ooit.

Kan jij goed risico’s inschatten? Speel Risky Business

De skill game Risky Business is gericht op risicoschatting en het gedrag dat je daarbij vertoont. In de skill game is weer aandacht voor phishing, maar ook voor ‘fysieke’ risico’s. Denk dan aan schermvergrendeling, clean desk-beleid en de risico’s van flexwerken. Risky Business start met een assessment van je niveau, waarna je door een personage meegenomen wordt in het verhaal: een risicoinschattingsmachine is defect, en het is aan jou om deze A.I. opnieuw te leren hoe diverse risico’s beoordeeld en benaderd moeten worden. Het narratieve doel is het trainen van de machine, de feedback op jouw prestaties leveren de daadwerkelijke leerervaring. De game beslaat twee fases. Het eerste deel is gericht op het beoordelen van verschillende situaties; is dit een risico, veilig of twijfel je? Of heb je meer informatie nodig? In de tweede fase ga je keuzes maken: wat doe je in deze gevallen?

Afbeelding van Handle with care

Ga nog een stap verder! Speel Handle with care

In onze nieuwste game Handle with care oefen je met het classificeren en veilig verzenden van gevoelige informatie. De skillgame start met Privacy Inc, een bedrijf dat belast is met het beschermen van ieders meest geheime geheimen. De speler gaat aan de slag met verschillende soorten informatie. En verantwoordelijk voor een informatie opslag systeem. Binnen het systeem zijn er verschillende niveaus waar de informatie in opgeslagen kan worden. De speler krijgt afwisselend stukken informatie aangeboden die moeten worden opgeslagen en aanvragen van mensen om informatie uit te geven. 

AWAREWAYS

Euclideslaan 141 3584 BR Utrecht
+31 (0)30 227 14 67
info@awareways.com

Contactformulier