15 mei 2023

Waarom de RSA Conference een waardevolle ervaring was

‘Als je je team  zo ver moet krijgen om nieuwe beveiligingsregels te volgen, is een van de beste technieken om ze leuk te maken – of op zijn minst vermakelijk.’ Dat was de boodschap van Amazon Security Director Jenny Brinkley en National Cybersecurity Alliance Executive Director Lisa Plaggemier tijdens een presentatie in het Moscone Center op de 2023 RSA Conference in San Francisco afgelopen april. Training moet de aandacht trekken, maar “Ik geloof dat we een epidemie van saaiheid meemaken”, zei Plaggemier.

Awareways op RSA conference 2023

Wij geloven dat we bij Awareways op de goede weg zijn om in deze behoefte te voorzien. Daarom zijn we erg blij dat we tijdens de RSA Conference een andere aanpak konden uitvoeren die zich onderscheidde van de rest. Met een positieve holistische aanpak, het tot stand brengen van gedragsverandering en het creëren van een cultuur waarin alle medewerkers actief betrokken zijn en volledig zijn uitgerust om jouw organisatie en haar informatie te beschermen.

Feedback op onze managed services

Op de stand van Awareways op het Nederlands Paviljoen hebben we veel feedback gekregen op onze managed services, zoals ons leerplatform Wave en communicatiecampagnes. Wave gebruikt microlearning en gamification om trainingen boeiend en interactief te maken en tegelijkertijd proactief actuele beveiligingsproblemen aan te pakken. In lijn met de specifieke cultuur en mensen van een organisatie ontwerpt onze in-house studio multimediale communicatiecampagnes. Wij creëren een campagne die aanslaat bij de werknemers en hen aanzet tot veilig gedrag en actie.

Interessante netwerkmogelijkheden

De handelsmissie bood ons de gelegenheid om bij verschillende gelegenheden te netwerken met professionals met verschillende achtergronden en een aantal inzichtelijke discussies te voeren over mogelijke samenwerkingen waar onze respectieve organisaties baat bij zouden kunnen hebben. We hebben veel interessante mensen ontmoet die gepassioneerd zijn over het veiliger en veerkrachtiger maken van onze digitale wereld. Hierbij een kort overzicht van enkele nevenevenementen die opvielen:

1. Juridische implicaties van de NIS-2

Aan het begin van de week gaf Annemarie Costeris van Microsoft een presentatie op het consulaat-generaal van Nederland over de juridische implicaties van de NIS-2 richtlijn. Dit stelde ons in staat onze gedachten en inzichten te bespreken over hoe wij als sector organisaties kunnen helpen bij de implementatie van de richtlijn.

2. De Vrouwen in Cybersecurity

WiCyS bood een inspirerend platform om een diverse groep collega’s, onderzoekers en studenten te ontmoeten en onder het genot van een hapje en een drankje de laatste trends en uitdagingen te bespreken.

3. De Cybersecurity Made in Europe

Soms moet je helemaal de Atlantische Oceaan over om de juiste tijd en focus te hebben om (opnieuw) in contact te komen met degenen die gewoonlijk dichtbij zijn. De ‘Cybersecurity Made in Europe’ georganiseerd door ECSO samen met zijn hubs gaf ons de perfecte gelegenheid om dat te doen en tegelijk de in VS gevestigde kopers en industrie leiders te ontmoeten.

Al met al was de RSA-conferentie een waardevolle ervaring die ons een geweldig overzicht bood van de laatste ontwikkelingen in het cyberbeveiliging landschap en een vruchtbare kans om zinvolle banden op te bouwen en te versterken met zowel nieuwe als bestaande partners vanuit de hele wereld. Wij kijken ernaar uit om deze partnerschappen in de komende maanden verder te ontwikkelen en te verkennen.

RSA team

Neem contact op.

Wil je meer weten over de inzichten die wij op hebben gedaan op RSA, of ben je benieuwd naar andere informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Een van onze experts beantwoordt ze graag.