Actueel

18 maart 2021

Awareways is per direct op zoek naar een fulltime medewerker Research & Development (M/V)

Wil jij bijdragen aan een informatieveilige samenleving op een innovatieve manier? Ben je nieuwsgierig, analytisch en houd je van een omgeving die altijd in beweging is? Dan is een rol als medewerker Research & Development bij Awareways echt iets voor jou!

Functieprofiel medewerker Research & Development

Als medewerker Research & Development bij Awareways ben je verantwoordelijk voor het analyseren van wereldwijde phishing en onderzoeksdata voor onze nationale- en internationale klanten. Het analyseren en verwerken van data en het optimaliseren van methoden en rapporten behoren tot jouw kerntaak. De onderzoeken zijn gerelateerd aan menselijk gedrag op het gebied van cybersecurity en privacy en op basis van modellen uit de gedragspsychologie. In deze functie krijg je veel verantwoordelijkheid en vrijheid.

Je houdt je concreet bezig met:

 1. Het verzamelen, ordenen en controleren van onderzoeksdata om deze te verwerken tot (strategische) informatie. Deze informatie wordt vervolgens geanalyseerd en omgezet in kennis voor de opdrachtgevers van Awareways (rapportages). Dit betreft data die voortkomt uit: de nulmeting- en vervolgmetinge, phishing simulatie en security awareness programma’s.
 2. Initiëren, vormgeven en voorbereiden van eigen onderzoeken (zie punt innovatie voor verdere uiteenzetting).
 3. Initiëren van samenwerking met publieke partijen om zo op de hoogte te blijven van trends, ontwikkelingen en mogelijke samenwerkingsverbanden.
 4. Op structurele basis houd je je bezig met het optimaliseren van werkprocessen en methoden binnen Awareways. Op eigen initiatief kom je met suggesties om de processen te optimaliseren en waar mogelijk te automatiseren.

Samenwerking programmamanagement

 • De medewerker Research & Development ontwikkelt phishing strategieën voor opdrachtgevers. Indien gewenst/nodig heb je direct als expert direct overleg met opdrachtgevers om de strategie toe te lichten.
 • De medewerker Research & Development ontwikkelt analysetools (in R). Op basis daarvan wordt een rapportage opgezet. Het opstellen van de finale rapportage wordt afgerond door een programmamanager/projectondersteuner.
 • De medewerker R&D kan als expert gevraagd worden bij het inrichten van interventie strategieën (gedragsverandering) voor klanten.

Ontwikkeling binnen Awareways

 • Het doorontwikkelen van het meetinstrument en de analyses en het uitvoeren van meta-analyses.
 • Meedenken bij productontwikkeling die bijdraagt aan het doel van Awareways, structurele gedragsverandering van medewerkers bij onze klanten.
 • Interne procesoptimalisatie (schaalbaarheid, standaardisatie, automatisering)

Ontwikkeling binnen Awareways

 • Het doorontwikkelen van het meetinstrument en de analyses en het uitvoeren van meta-analyses.
 • Meedenken bij productontwikkeling die bijdraagt aan het doel van Awareways, structurele gedragsverandering van medewerkers bij onze klanten.
 • Interne procesoptimalisatie (schaalbaarheid, standaardisatie, automatisering)

Functieeisen

 • Afgeronde Master (Psychologie / Wiskunde / Econometrie / informatica of vergelijkbaar)
 • Affiniteit met data-analyse en wetenschappelijk onderzoek
 • Ervaring met statistische analyse, bij voorkeur via R
 • Affiniteit met, interesse in gedragspsychologie en de menskant van informatiebeveiliging (phishing, veilig werken, social engineering)
 • Eigenschappen: Klantgericht, creatief, analytisch

Wie zijn wij?

Awareways benadert security en privacy awareness vanuit psychologie, marketing en communicatie met als doel: veranderen van gedrag en cultuur. We helpen onze klanten met het opzetten van een overkoepelende strategie zodat medewerkers de sterkste schakel worden in de beveiligingsketen van hun organisatie. Dit doen we op energieke en creatieve wijze.

Meer informatie

Mail je motivatiebrief en cv naar maarten@awareways.nl o.v.v. vacature Research & Development. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maarten Timmerman, telefoon: 06-533 012 78

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan contact op met Arthur Timmerman.