Actueel

Paulien

26 augustus 2021

Even voorstellen: Paulien van Diepen, programmamanager

Komkommertijd bij AWAREWAYS? Nooit! Vandaag stellen we graag programmamanager Paulien van Diepen aan je voor, onze nieuwste collega in ons groeiende team van creatieve organisatietalenten.

“Ik word blij van het bedenken van nieuwe ideeën om deze vervolgens uit te werken tot originele en prikkelende content!”

Achtergrond & opleiding

Paulien is een jonge en gedreven creator met een passie voor contentmarketing en organiseren. Vanuit een liefde voor schrijven, televisie en design belandde ze vanuit het Noord-Hollandse Akersloot op de Hogeschool van Amsterdam voor de opleiding Media, Informatie & Communicatie.

Ook volgde ze een minor aan de Oxford Brookes University, een aanvullend programma met vakken zoals Design for Online Communication, Film Narrative en Advanced Video Production – allen ideaal voor de ontwikkeling van AWAREWAYS interactieve security awareness trainingen, om maar even een dwarsstraat te noemen. “Je kon kiezen om de ruimte voor die minor gewoon in Amsterdam te vullen, maar de optie om naar Engeland naar te gaan was natuurlijk veel interessanter!”

In het veld

Tijdens haar opleiding deed Paulien de eerste praktijkervaring op in de televisiebranche bij onder andere AT5 in Amsterdam, en schreef zij haar scriptie voor NH Media. “Een heel leuke en leerzame ervaring!” Omdat ze al op jonge leeftijd afstudeerde en naast de traditionele mediakanalen erg benieuwd was naar de wereld van online media, besloot ze daarna een traineeship in content marketing te doen. “Daar leerde ik de benodigde vaardigheden, die ik vervolgens toe kon gaan passen bij onder meer influencer marketingbureau First.”

De traineeship en haar werkervaring bij First volgde Paulien op met functies bij diverse reisorganisaties, waar ze werkzaam was in het marketingteam en later als travel content creator in Zuid-Amerika. Bij die reisorganisaties kwam ze voor het eerst in aanraking met de AVG. “Het was heel interessant om met de privacywet aan de slag te gaan. Toen de AVG in 2018 van kracht werd, betekende dat ook voor ons de nodige aanpassingen, om klanten en potentiële klanten op de juiste manier te kunnen blijven benaderen, en informatie te verwerken met aandacht voor hun rechten. Ik weet dus ook hoe het ‘aan de praktijkkant’ is om volgens de regels van de AVG te werken!”

Haar laatste werkgever was Timm & Pimm, een full service marketing agency. “Daar was ik – ook als projectmanager – vooral bezig met het ondersteunen en adviseren van de klant en het samen onder de loep nemen van de planning en mogelijkheden van bestaande én eventuele nieuwe projecten.”

Ook het aansturen en begeleiden van projectteams met advertisers, designers, copywriters en strategen was daar onderdeel van, waarin we veel overlap zien met de dagelijkse werkzaamheden van een programmamanager bij AWAREWAYS.

Programmamanager bij Awareways

In haar functie bij Awareways gaat Paulien overigens een duo-rol aan. “In de basis ga ik drie, vier dagen projectmanagement doen en met de klanten aan de slag, maar de rest van de week is er ook ruimte voor een aantal marketingzaken voor Awareways zelf.” Denk daarbij onder meer aan onze strategie voor online marketing, communicatie, PR en een uitbreiding van het onderdeel praktijkvoorbeelden – waar je referenties van onze klanten vindt.

“Onze opdrachtgevers komen uiteraard als eerste, en dat sluit ook goed aan bij hoe ik deze functie zie: veel klantcontact, de processen van begin tot eind begeleiden en samen tot de beste oplossingen en interventies komen. Daar hoort ook monitoring en bijsturing van de campagnes bij, om de effectiviteit van de inzet (gedragsverandering!) te garanderen.”

Dat laatste is ook wat Paulien aansprak in de benadering van Awareways. “Security en privacy zijn van zichzelf al hele relevante en maatschappelijk enorm belangrijke onderwerpen, maar de creatieve aanpak geeft dat een extra dimensie. De methodiek waarbij vakgebieden zoals psychologie, didactiek, gamification en natuurlijk communicatie samenkomen om klanten een innovatief programma te bieden dat werkt en écht zorgt voor de noodzakelijke gedragsverandering geeft heel veel mogelijkheden voor een creatieve invulling. En aan de hele diverse achtergronden binnen het team van programmamanagers zie je bovendien dat die eigen ideeën heel erg gewaardeerd worden. Daar kijk ik erg naar uit.” 

Ook werken bij AWAREWAYS?

Bekijk onze actuele vacatures.

AWAREWAYS benadert security en privacy awareness vanuit psychologie, marketing, gamification en communicatie met als doel: veranderen van gedrag en cultuur.

We helpen onze klanten met het neerzetten van een overkoepelende strategie zodat medewerkers de sterkste schakel worden in de beveiligingsketen van hun organisatie.

Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of neem contact op!