Actueel

16 juni 2021

Even voorstellen: Miguel Bento, Software Developer (frontend)

We gaan op volle stoom door met ons voorstelrondje, want we hebben een nieuwe collega in het software development-team die zijn introductie in deze rubriek nog niet gehad heeft. Vandaag is de spotlight daarom voor Miguel Bento, onze frontend developer.

Miguel kreeg op hele jonge leeftijd zijn eerste computer, schroefde die tot grote schrik van zijn moeder volledig uit elkaar, om ‘m vervolgens feilloos weer in elkaar te zetten. Opvallend genoeg triggerde dat ook een andere passie: muziek. “De hele onderscheidende geluiden van de onderdelen hielpen me bij het in elkaar zetten!”

Achtergrond & opleiding

Miguel is geboren in Portugal, waar hij opgroeide in een bergstadje nabij de Spaanse grens. Vanuit de doorontwikkeling van zijn liefde voor muziek koos hij in zijn thuisland voor een studie Classical Guitar aan de Hogeschool voor de Kunst in Covilhã. Dat leidde vervolgens tot werk als muzikant en producer in onder meer Lissabon, Berlijn en Parijs.

In die laatste stad volgde Miguel ook een bachelor-programma full-stack webdevelopment bij Ironhack, een internationale tech opleiding met een hele praktische instelling: learning by doing. In Parijs leverde dat veel werk op als developer, waarna hij uiteindelijk voor werk vanuit Nederland aangetrokken wordt, in de zomer van 2019. “Ik heb veel geluk gehad door in Utrecht terecht te komen. Als Portugees leer je niet heel veel over Nederland, en wat je wél weet gaat al snel over Amsterdam en Den Haag. De Randstad zegt je niet zoveel, en Utrecht al helemaal niet – maar het is voor mij absoluut de mooiste stad van het land.”

Waarom AWAREWAYS?

Qua coding en programmeren heeft Miguel doorheen de jaren allerlei verschillende taken en verantwoordelijkheden gehad, waaronder consultancy voor Google. De focus op frontend kwam pas later. “Wat mij daar heel erg bij opviel, zijn de beperkingen van developers die van de klassiekere bachelor- en masteropleidingen komen. Het lukt hen niet zo goed om alle opgedane kennis om te zetten in praktische, toegankelijke programma’s. Dat komt veel meer vanuit ervaring, creativiteit en visie. Werken vanuit het product, niet de programmeertaal. Frontend heeft veel meer te maken met design, je moet het echt zien als visueel onderdeel van het programma.”

In de dagelijkse praktijk werkte Miguel bij eerdere werkgevers met back-end ontwikkelaars en webdesigners om de gebruiksvriendelijkheid en het conversiepercentage te verbeteren, maar streefde hij er ook naar de kwaliteit te waarborgen door code te beoordelen.

“Bij Eurail kreeg ik de kans om frontend verder te ontwikkelen én het bracht me naar Utrecht. En bij MediaMonk kreeg ik de kans om eigen producten te ontwikkelen. Aan het begin van dit jaar wilde ik evenwel weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je kunt niet stilstaan, zeker niet als web developer. Een maand hetzelfde is al heel lang, afhankelijk van de taken uiteraard. Bovendien wilde ik een platform vanaf de grond kunnen opbouwen. Die uitdaging heb ik bij AWAREWAYS gevonden.”

“Ik houd van kleinere, ambitieuze organisaties waar men echt om het product geeft. Daarnaast ben ik heel zelfstandig en werk ik graag in een kleiner team met specifieke skills. Voor het nieuwe platform dat we samen bouwen, ben ik verantwoordelijk voor de frontend. Door iets in-house te bouwen zonder de legacy code over te nemen, kunnen we een schaalbaar en toekomstbestendig product bouwen. Daar kijk ik erg naar uit.”

Lees je deze pagina na oktober 2022? Dan vind je hier wat het harde werk van Miguel en het hele team van development manager Mati heeft opgeleverd!

Ook werken bij AWAREWAYS?
Bekijk onze actuele vacatures.

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan contact op met Arthur Timmerman.