Overzicht

Actueel

Mariëtte Nap

10 september 2021

Even voorstellen: Mariëtte Nap, grafisch vormgever

Vandaag stellen we graag Mariëtte Nap aan je voor, die ons team komt versterken als grafisch vormgever – een vak dat ze al verstond lang voordat ze meerdere opleidingen en trainingen volgde om zich ook ‘formeel’ de juiste vaardigheden aan te meten.

Achtergrond & opleiding

Mariëtte startte ruim tien jaar geleden met de opleiding Grafisch Vormgeven aan het Deltion College in Zwolle, maar was al ruim voor die tijd een ontwerper. “Eigenlijk was ik er altijd al mee bezig, ook voordat ik wist dat het een opleiding of überhaupt een vakgebied was. Ik deed design in Paint, en ontwierp bijvoorbeeld mijn eigen cd-hoesjes.”

De opleiding was een hele logische keuze, en hetzelfde geldt voor de aansluitende studie Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Ook deed ze diverse trainingen, waaronder Transformatie in het Medialandschap. Het diploma aan de HvA behaalde ze in 2020, maar in de jaren daarvoor was ze al als freelance designer aan de slag. Media Perspectives in Hilversum was een belangrijke opdrachtgever en ook van de Hogeschool kwamen klussen.

“Het was heel leerzaam om ook in de praktijk met ontwerpen bezig te zijn, en de freelance invulling is erg goed bevallen. Nu was ik op zoek naar een vaste functie, die ik bij AWAREWAYS gevonden heb. Maar wel met een overeenkomst van vier dagen, zodat ik een dag in de week vrijhoud voor lopende opdrachten.”

Design met een boodschap

“Awareness als onderwerp sprak me erg aan, omdat ik het interessant vind om een boodschap in mijn ontwerpen mee te geven. Daar heb ik veel ervaring mee, en dat het belangrijke onderwerpen als security en privacy zijn, maakt die boodschap alleen maar boeiender. Ik ben er nu ook veel over aan het lezen, want uiteraard heb ik het nodige huiswerk gekregen, maar er zijn ook series die het onderwerp aankaarten. Dat komt omdat het enerzijds een strak en zakelijk onderwerp is – bijvoorbeeld de privacywetgeving en alle droge regels en richtlijnen –, maar daarbij veel ruimte is voor creativiteit.”

“Dat laatste is bij AWAREWAYS heel goed te merken. Mijn eerste indruk van buitenaf was eigenlijk dat het heel zakelijk zou zijn, juist door het onderwerp en de bedrijfssector, maar nu ik begonnen ben blijkt al hoeveel ruimte er is voor een creatieve invulling, en hoe dat gestimuleerd wordt. Ik kijk ernaar uit om samen met de nieuwe collega’s aan nieuwe ontwerpen te werken, zowel voor de uitingen van AWAREWAYS zelf als voor de campagnes bij klanten.”

Ook werken bij AWAREWAYS?

Bekijk onze actuele vacatures.

AWAREWAYS benadert security en privacy awareness vanuit psychologie, marketing, gamification en communicatie met als doel: veranderen van gedrag en cultuur.

We helpen onze klanten met het neerzetten van een overkoepelende strategie zodat medewerkers de sterkste schakel worden in de beveiligingsketen van hun organisatie.

Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of neem contact op!

Neem contact op