Actueel

12 mei 2021

Even voorstellen: Kia von Schoubye, Programma Manager Security Awareness

Het wordt steeds internationaler bij AWAREWAYS! Met veel plezier stellen we onze nieuwe collega aan je voor: Kia von Schoubye. Vanuit haar achtergrond in mediawetenschappen en storytelling en dankzij haar ervaring in sales en support is zij de uitgelezen kandidaat voor een mooie hybride functie.

Ze zal namelijk niet alleen een rol spelen in de ontwikkeling van onze creatieve trainingsprogramma’s, maar er ook voor zorgen dat opdrachtgevers van begin tot eind door één contactpersoon begeleid worden: van het voortraject tot en met de succesvolle implementatie van onze managed security awareness trainingen.

Achtergrond & opleiding

Kia groeide op in Denemarken, waar ze vanuit haar interesse in taal (“en alles wat daar omheen zit!”) een bachelor in Spanish and Spanish-American language and culture volgde. Dat maakt dat ze naast haar moedertaal ook Engels en Spaans spreekt – waar ze recenter ook Nederlands aan toevoegde. Voor haar tweejarige master, die ze eveneens aan Aarhus University volgde, verhuisde ze namelijk voor het tweede jaar naar Antwerpen, in 2013.

“De bachelor was erg interessant, met een heel mooi halfjaar in Grenada, in het zuiden van Spanje – maar ik wilde geen docent of vertaler worden. Daarom heb ik voor het vervolg voor een breder traject gekozen, in het spoor van Visual Communication.”

“Tijdens mijn master – Mediawetenschappen – bestudeerde ik de verschillende manieren van communiceren via film en beeld: hoe bouw je een sterke verhaallijn op, hoe stel je een kader samen, en werk je met kleuren en contrasten. Dat kon ik bovendien combineren met mijn passie voor journalistiek: hoe publiceer je de inhoud en bereik je het publiek.”

Sales, Service & Support

De periode rond het afstuderen combineerde Kia met een bijbaan bij Replay, waar ze haar eerste ervaring in sales en klantenrelaties opdeed. De overstap naar Nederland maakte ze het jaar erna, door op kantoor voor de klantenservice van Booking.com in Amsterdam te werken. “Dat sloot niet per se aan op mijn opleiding natuurlijk, maar voor mijn eerste baan in een nieuw thuisland was het veel eenvoudiger om dat internationaal in te vullen. Bij Booking.com werkte ik voor de Deense en Engelse markt.”

De afgelopen jaren volgde Kia dat op met een functie in Technical Support en de rol van Senior Service Administrator bij respectievelijk Ascensos in Boxtel en Hillrom in Tilburg. De een is een specialist in customer experience van onder meer klanten van Medion, het consumentenelektronicamerk van Aldi, de ander een bedrijf dat ziekenhuisapparatuur verkoopt. En beide vanuit Den Bosch een stuk dichter bij huis dan Amsterdam Sloterdijk. “Ook dat was niet waar ik voor gestudeerd heb, maar het waren wel hele leerzame jaren. Werken met klanten vind ik erg interessant.”

Waarom AWAREWAYS?

Nu Kia echt gesetteld is, en ook het Nederlands – als vierde taal! – volledig machtig is, wilde ze graag wèl vanuit de eigen passie en interesses aan de slag gaan. “Tot nu toe heb ik het altijd heel praktisch aangepakt, maar ik vond het tijd worden om iets te gaan doen wat ik echt leuk vind. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een combinatie van eigenlijk alles wat mij interesseert, van media en verhalen vertellen tot projectmanagement en klantencontact – maar dan op een hoger niveau. Vervolgens raakte ik met Robin aan de praat over AWAREWAYS…

Bij het eerste gesprek hier was ik meteen verkocht, want ik trof er een hele mooie mix aan tussen creativiteit en projectmanagement met een internationale, en toch persoonlijke touch. Plus, na al mijn ervaring met e-learnings bij vorige werkgevers – klikken en doorklikken, en hopen niet in slaap te vallen – was het heel verfrissend om te ontdekken dat een online leerprogramma ook creatief en uitdagend kan zijn!”

“In de basis ga ik nu aan de slag als Programma Manager, en ben ik straks voor een aantal van onze opdrachtgevers de contactpersoon in de begeleiding van hun security awareness programma’s. Dat is een rol die me goed ligt, ik ga graag met klanten in gesprek om samen te bekijken wat er nodig is, en zo tot de beste oplossingen te komen. Bovendien worden de programma’s van AWAREWAYS voor opdrachtgevers op maat gemaakt, en daarvoor moet je goed in kunnen prikken op hun verhaal. Daar ligt ook weer de combinatie met storytelling en visuele communicatie – de kennis van de klant en de cultuur van de organisatie zo goed mogelijk in de trainingen verwerken, want dat helpt de effectiviteit enorm.”

“Tegelijkertijd kan ik vanuit diezelfde achtergrond – media, communicatie en storytelling – aan de slag om het creatieve team bij te staan in de ontwikkeling van mooie nieuwe programma’s en trainingen. Zodoende zal de uiteindelijke invulling van mijn rol daarom een stuk meer hybride zijn, en kan ik bovendien vanuit de ervaring in sales en support al vanaf de acquisitie bij nieuwe partijen instappen als het vaste aanspreekpunt.”

Informatieveiligheid doen we samen

En de eigen ervaringen met onderwerpen zoals privacy, security en informatieveiligheid? “Cybersecurity vind ik als onderwerp super boeiend, dus daar ga ik graag over leren. De interesse is er dus zeker, de ervaring nog niet zo. Maar dat zie ik eerder als een pluspunt. Ik kan me heel goed in de schoenen van de klant verplaatsen, en samen ontdekken wat er nodig is.”

“Neem bijvoorbeeld de nulmeting. Voor de gemiddelde organisatie is het bestaande niveau van maturity vaak Russisch. Hoe kun je je doelstellingen bepalen als je de huidige situatie niet kent, en niet zo goed weet waar je überhaupt uit wil komen. Als je klanten het gevoel kunt geven dat je daar samen achter wil komen, dan kun je dat ook samen invullen.”

“Als er vervolgens gaandeweg vragen zijn, technisch of inhoudelijk, dan weet je dat de juiste kennis altijd in de organisatie aanwezig is. Die rolverdeling en diversiteit binnen het bedrijf, van kennis en van skills, is een van de onderscheidende eigenschappen van AWAREWAYS.”

Ook werken bij AWAREWAYS?
Bekijk onze actuele vacatures.

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan contact op met Arthur Timmerman.