Actueel

Joost Kersjes

1 december 2021

Even voorstellen: Joost Kersjes, creatieve developer

De Even Voorstellen-rubriek van AWAREWAYS is vanwege onze doorlopende groei eigenlijk altijd wel in beweging, maar in december spannen we de kroon. Deze maand stellen we niet minder dan acht nieuwe collega’s aan je voor, te beginnen met developer Joost Kersjes.

‘Mijn inspiratie voor development komt uit het feit dat ik graag mensen wil helpen door goede en gebruiksvriendelijke software te maken. Dat kan ik hier doen door de beste oplossingen te bedenken voor security awareness, wat bovendien een belangrijk thema is.’

Achtergrond & opleiding

Joost heeft een behoorlijk gevarieerde opleidings- en arbeidsachtergrond, onder meer dankzij een hbo-studie Embedded Systems Engineering van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (in Arnhem) en een mbo-opleiding in Applicatie- & Mediaontwikkeling in Ede. “In Arnhem was ik zowel bezig met PCB’s (printed circuit boards) en microcontrollers als met de software, dus ik kon meteen met beide kanten aan de slag, Daar ontdekte ik dat ik enorm geïnteresseerd ben in software bouwen, maar minder in de theoretische natuurkunde en de imaginaire wiskundige getallen die je er daar onvermijdelijk bij krijgt.” Uiteindelijk koos Joost, ook deels door omstandigheden, voor een praktische(re) invulling.

“Het Technova Collega in Ede werkte voor mij uitstekend, want zo leer ik beter, maar die praktische insteek is ook waar ik mee aan de slag wilde. Over de opleiding zelf ben ik heel positief, het was inhoudelijk erg zinvol maar bood ook volop gelegenheid om daarnaast al één dag in de week te werken.” Dat leidde onder meer tot een bootcamp bij Defensie (Mixed Reality) en allerhande nevenactiviteiten binnen het studentenleven.

“In Ede heb ik ook Bradley leren kennen (een van de onze nieuwe software engineers – zijn artikel volgt nog!), waarna we toevallig onze stage ook deels bij hetzelfde bedrijf in Barneveld hebben ingevuld.” Een bedrijf waar overigens óók onze technical development manager Mati werkzaam was – om alvast deels de vraag te beantwoorden hoe Joost bij AWAREWAYS terechtgekomen is. Al komt daar uiteraard meer bij kijken. “Via Mati ontdekte ik de vacature die ik nu ingevuld heb. ‘Dat lijkt me wel wat voor jou’, om via gesprekken met het management inderdaad te ontdekken dat het exact is waar ik naar op zoek was.”

Werken bij AWAREWAYS

“Daarnaast had ik ook niet meer dan mijn eerste dag nodig om te ontdekken hoe de organisatie in elkaar steekt, en wat daar de voordelen van zijn. De enorme diversiteit aan achtergronden en creatieve invullingen zorgen voor een fijne cultuur en een unieke filosofie, waarbij iedereen aangespoord wordt om te ondernemen en met nieuwe dingen te komen. Dat vind ik erg prettig, want mijn motivatie komt vooral uit het feit dat ik graag mensen wil helpen door goede software te maken. Ik word altijd heel chagrijnig als er met een app of website een bepaald accessibility probleem is, haha.”

“Er is alle ruimte om volop nieuwe dingen te ontwikkelen. Denk dan aan het bouwen van applicaties en websites, maar ook breder dan dat – zoals de doorontwikkeling van originele nieuwe ideeën.” En natuurlijk probleemoplossend te werk gaan, een belangrijk onderdeel van programmeren. “Dus een probleem of vraagstuk bij klanten – of binnen het bedrijf zelf – constateren, en daar een passende oplossing voor ontwikkelen. Dat doe ik voornamelijk aan de front-end, dus aan de kant waar de klant ook zit. Dat past het beste voor mij, die aansluiting met de eindgebruiker.”

Ook werken bij AWAREWAYS?

Bekijk onze actuele vacatures.

AWAREWAYS benadert security en privacy awareness vanuit psychologie, marketing, gamification en communicatie met als doel: veranderen van gedrag en cultuur.

We helpen onze klanten met het neerzetten van een overkoepelende strategie zodat medewerkers de sterkste schakel worden in de beveiligingsketen van hun organisatie.

Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of neem contact op!