22 januari 2024

Effectief inzetten van framing

Awareways gebruikt framing in communicatiecampagnes, trainingen en andere belangrijke boodschappen. Het houdt in dat informatie op een manier wordt gepresenteerd die de houding, overtuigingen en gedragingen van mensen met betrekking tot beveiliging beïnvloedt. Effectief framen kan boodschappen meer herkenbaar, overtuigend en uitvoerbaar maken voor de doelgroep. We geven je twee voorbeelden van framing, rondom het gebruik van sterke wachtwoorden, die je direct zelf kan toepassen binnen je security awareness programma.

Een illustratie die laat zien dat 1 op de 3 medewerkers nooit op een phishing link klikt.

Positief versus negatief framen

Communicatie rondom security kan positief of negatief worden geframed. Positief framen richt zich op de voordelen en beloningen van gewenst gedrag, zoals het beschermen van informatie, het beveiligen van vertrouwelijke informatie en het vermijden van potentiële schade. Negatief framen daarentegen benadrukt de risico’s, gevolgen en mogelijke verliezen die gepaard gaan met ongewenst gedrag, zoals dataverlies en reputatieschade. We geven een voorbeeld. 

Positieve framing: Met sterke wachtwoorden bescherm je jouw accounts en persoonlijke gegevens tegen ongeautoriseerde toegang. Een sterk wachtwoord is als een kluis die alleen jij kunt openen. Het geeft je gemoedsrust en zorgt ervoor dat jouw informatie veilig blijft

Negatieve framing: Zwakke wachtwoorden zijn een aantrekkelijk doelwit voor hackers. Als je eenvoudige wachtwoorden gebruikt, loop je het risico dat je accounts worden gehackt en je persoonlijke informatie wordt gestolen. Dit kan leiden tot financiële verliezen, identiteitsdiefstal en ernstige gevolgen voor je privacy.

Onderzoek laat zien dat een combinatie van positieve en negatieve framing de beste manier is voor de doelgroep om doordachte keuzes te maken, bijvoorbeeld over hoe ze hun informatie veilig kunnen houden.

Inzetten van personalisatie in communicatie

Personalisatie is een krachtige techniek in security awareness-programma’s omdat het de relevantie van de boodschap vergroot voor individuen. Mensen zijn eerder geneigd actie te ondernemen wanneer ze begrijpen hoe maatregelen hen rechtstreeks beïnvloeden. Personalisatie kan worden ingezet door voorbeelden te geven die relevant zijn voor de specifieke functie of afdeling van de medewerker. 

Bijvoorbeeld, voor een financiële afdeling zou de boodschap kunnen luiden: als financieel medewerker begrijp je hoe belangrijk het is om de financiële gegevens van  bedrijfsnaam X te beschermen. Een sterk wachtwoord is jouw eerste verdedigingslinie tegen fraude.

Tot slot…

Wat Awareways betreft is framing een cruciale en vaak onderschatte factor binnen de effectiviteit van security awareness programma’s. Het is niet alleen belangrijk om de juiste voorbeelden en informatie te bieden, maar ook om die informatie op de juiste manier aan de doelgroep over te brengen.

Een goed ontworpen communicatiestrategie, die gebruik maakt van framing, kan helpen om de boodschap duidelijker en relevanter te maken, wat uiteindelijk leidt tot een verbeterde cultuur en een effectievere bescherming tegen dreigingen. Wil je meer weten over de inzet van communicatie-technieken neem dan contact met ons op. 

Meer weten? Ga naar communicatie aanpak of neem contact met ons op.

AWAREWAYS

Euclideslaan 141 3584 BR Utrecht
+31 (0)30 227 14 67
info@awareways.com

Contactformulier