Even voorstellen

18 januari 2023

Even voorstellen: Marlou, Fieke, Tycho en Youssef

We verwelkomen nieuw talent! Twee programmamanagers en twee projectondersteuners met uiteenlopende achtergronden gaan aan de slag bij Awareways. Leer Marlou, Fieke, Youssef en Tycho beter kennen.  

Cybersecurity expert Marlou

Marlou volgde de opleiding European Studies. Binnen deze brede studie komt ze in aanraking met vakken over security binnen de overheid en dat was liefde op het eerste gezicht. “Veiligheid is altijd de rode draad geweest. Tijdens mijn bachelor thesis en master ging ik echt de cybersecurity kant op.” Met haar master Crisis and Security management op zak ging ze aan de slag als programma- en innovatiemanager bij een security semi-overheidsorganisatie. Hier organiseerde ze onder andere een internationale cyber security summer school. “Het idee is dat techniek, beleid en de sociale kant samenkomen en met elkaar gaan mengen. Er worden allerlei colleges gegeven met diverse gasten.”

Op de grote internationale beurs RSA kwam ze Awareways tegen. ‘Ik had gelijk een leuke klik en vond het heel vet dat ze ook echt bezig zijn met de psychologische kant van veiligheid. Iets wat bij de summer school nog een beetje ontbrak.” Ze gaat een nieuwe uitdaging graag aan en zet zich nu in als programmamanager. Direct impact, en echt het verschil maken. “Alles wat ik op heb gebouwd kan ik hier direct echt inzetten. De drive van iedereen hier is ook enorm inspirerend.” Door het samenwerken met zoveel verschillende achtergronden en het bijdrage aan een maatschappelijk doel voelt Marlou zich hier helemaal op haar plek.

Programmamanager Marlou

Programmamanager Fieke

Creatieve Fieke

Fieke is altijd al geïnteresseerd geweest in film, maar had nooit gedacht daar haar werk van te kunnen maken. Nadat ze haar bachelor communicatie heeft afgerond wilde ze toch een stap richting de filmwereld maken. Meer leren over hoe film werkt en hoe je het publiek kunt raken. Ze volgt de master film en televisie. ‘”Ik vind het heel tof om impact te creëren met film. Een maatschappelijke boodschap kunnen overbrengen op een groot publiek.” Deze missie combineert ze met haar communicatie achtergrond tijdens haar baan binnen het marketing- & communicatieteam bij het Nederlandse Film Festival. Ook werkte ze een aantal jaren bij filmhuizen en zelfs bij een filmdistributeur. 

Deze creatieve dame laat nu de film- en theaterwereld achter zich en focust zich op een hele andere tak; cybersecurity. “Ik vind het heel leuk om nieuwe dingen te leren over informatieveiligheid.” Fieke kan haar ervaring goed kwijt in haar nieuwe rol als programmamanager. “Ik zie veel parallellen tussen Awareways en mijn ervaring in de filmindustrie. Het gaat niet alleen over informeren en kennis overdragen, maar over echt bewustwording creëren.” Leergierig als ze is gaat ze vol energie aan de slag. Maar haar passie voor de kunstvorm film blijft ze koesteren.

Bedrijfskundige ISO talent Tycho

Deze Hilversummer studeert bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht en volgde een minor in privacy en data veiligheid. Hier ontwikkelt Tycho zich op het gebied van cybersecurity. “De human factor combineren met data protection en processen in een organisatie vond ik echt heel leuk.” Tijdens zijn werkzaamheden bij een bank is hij veel bezig geweest met certificeringen opvragen en controleren waaronder de meerdere ISO-certificeringen. Sindsdien focust hij zich vooral op cybersecurity en organisatieprocessen. 

Hij leert Awareways kennen tijdens colleges die Maarten gaf en wil graag zijn stageproject hier uitvoeren. Zo gezegd, zo gedaan. “Samen met het ISO team hebben we gekeken welke processen ik kan gaan verbeteren en oppakken voor mijn project. Verder word ik volledig vrij gelaten hoe ik dat ga doen.” Een belangrijk onderdeel hierbij is dat hij de methode design thinking inzet. Zijn eerste verbeteringen zijn direct al getest met succes tijdens de ISO audit.

Tycho

Portret foto Jossof

Econometrist Youssef

Youssef studeert econometrie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waarbij hij zich focust op de datakant. Samen studeren met medestudenten en van elkaar leren doet hij graag. “We studeren veel samen en leggen elkaar alles uit. Dat is veel effectiever en gezelliger.” Hij geeft dan ook niet voor niets bijles aan middelbare scholieren naast zijn studie. 

Goed kunnen samenwerken kan hij goed gebruiken in zijn nieuwe rol als projectondersteuner bij Awareways. Hoewel cybersecurity nieuw is voor hem, heeft hij een nieuwe interesse ontdekt. “Ik had meer het beeld voor me dat cybersecurity heel technisch zou zijn maar dat is helemaal niet zo. Er komt veel meer gedrag en psychologie bij kijken.” Youssef leert elke dag bij en helpt graag onze Data N’ Analytics afdeling.

Ook werken bij Awareways?

Bekijk dan onze actuele vacatures

Wil je meer weten over onze expertiseteams?
Kijk dan op awareways.com/expertise/