Portretfoto's van Za-Zie en Floor

20 november 2023

Even voorstellen: Za-Zie & Floor

Niet één, maar twee nieuwe collega’s in deze Awareways update: we verwelkomden zowel Za-Zie Kuipers als Floor Warmelts in het team van programmamanagers. We stellen ze graag even aan je voor!

Za-Zie Kuipers

Vanuit haar masters Behaviour Change en Communicatiewetenschap zet Za-Zie haar kennis en vaardigheden in als programmamanager en sociaal psycholoog. Inderdaad, die combinatie van een master Psychologie én een master in Communicatiewetenschappen raakt meteen aan twéé vakgebieden die we inzetten om gedragsverandering in security & privacy te faciliteren. Dat is wel een heel logisch voortraject voor Awareways, nietwaar?

“Mijn studie in Nijmegen ben ik begonnen met een bachelor psychologie, dat vond ik het interessants om na de middelbare school te gaan doen. Ik wilde vervolgens niet de klinische kant op, want de mogelijkheden van andere richtingen spraken meer aan. De master Behaviour Change sloot veel beter aan; bezig zijn met creatieve interventies en positieve gedragsverandering. Dat traject heb ik middenin de coronatijd afgerond, deels op afstand. Ik wilde daarom graag nog een master doen, het was een rare tijd om de arbeidsmarkt op te gaan en ik was nog niet uitgeleerd over het overbrengen van positief gedrag. Dat werd communicatiewetenschappen, en dan specifiek commerciële communicatie – als de voor mij interessantste van de vier specialisaties.”

“Nu ik een maandje bezig ben, ligt de focus in eerste instantie op programmamanagement. Eérst mezelf bekend maken met de dienstverlening aan opdrachtgevers, en dan de balans vinden met de andere onderdelen. Natuurlijk is het begin wennen, maar je leert snel en krijgt daar ook de ruimte voor. Ik sluit me tegelijkertijd alvast aan bij het maandelijkse overleg in het cluster Social Psychology, dus ik kan mijn specialisaties heel mooi gaan combineren!”

Za-Zie Kuipers

Floor Warmelts

Floor studeerde Communicatiewetenschappen aan de VU in Amsterdam, met als specialisatie Media Psychologie. Dat hoofdstuk sloot ze af met een scriptie getiteld: ‘The Influence of Spontaneous Self-Affirmation on Climate Change Skepticism’, waarmee ze onderzocht in hoeverre spontane zelfbevestiging invloed heeft op klimaatveranderingskepticisme. Eerder deed zij in Utrecht de bachelor Communicatie & Multimedia Design, waar ze is afgestudeerd als brand designer. Daar kon zij goed haar creativiteit in kwijt, met een scherp oog voor detail.

Dat laatste komt goed van pas, nu Floor haar rol als programmamanager gaat combineren met werk in het Marketing & Communicatie Cluster. Tijdens de studie had ze al een eigen bedrijf omdat ze veel vraag kreeg naar ontwerpklussen. “Dat vind ik echt heel leuk – branding, positionering, voor verschillende soorten bedrijven. Het heeft me veel gebracht, ook richting m’n werk hier. Enerzijds met betrekking tot het klantcontact rond de inzet van onze programma’s, maar ook door zelf met de creatieve invulling aan de slag te gaan.”

“Communicatiewetenschappen heb ik daar heel bewust aan toegevoegd, want ik voelde dat ik nog niet uitgeleerd was en wilde graag inzoomen op de inhoud, dus wetenschappelijk onderzoek naast de inzet van mediale uitingen.” Die combinatie leent zich op zijn beurt weer heel goed voor onze invulling van de functie van programmamanager, waarin naast klantcontact ook menselijk gedrag (en hoe je dat kunt veranderen!) centraal staat. De bachelor was vooral gericht op user experience design, de master over hoe psychologische processen werken bij de mediagebruiker. Hoe werkt het brein, hoe zit de mens in elkaar, hoe worden keuzes gemaakt? Beide komen mooi samen in programmamanagement. Wat past goed bij een klant? Wat is het doel, hoe komen we daar, en dan samen met hen aan tafel om de juiste middelen in te zetten.”

Ook werken bij Awareways?

Bekijk dan onze actuele vacatures

Wil je meer weten over onze expertiseteams?
Kijk dan op awareways.com/expertise/

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan vrijblijvend contact op.

AWAREWAYS

Euclideslaan 141 3584 BR Utrecht
+31 (0)30 227 14 67
info@awareways.com

Contactformulier