Even voorstellen

Team foto

22 maart 2023

Onze nieuwe collega’s: Sjoerd, Lotte, Xavier & Lieke

Ons team blijft groeien. Vandaag duiken we in het leven van onze 4 collega’s: Sjoerd, Lotte, Xavier & Lieke.

Sociaal psycholoog Sjoerd

Terug van weggeweest! Tijdens zijn master Sociale Psychologie aan de Universiteit Utrecht kwam Sjoerd bij ons binnen. In opdracht van Awareways deed hij onderzoek naar de volwassenheidsniveaus van informatiebeveiliging bij tientallen organisaties. Met vlag en wimpel haalde hij zijn diploma. Hij besloot eerst de wijde wereld in te gaan en vervulde zijn droom met een prachtige wereldreis door Zuid- en Midden-Amerika. 

Terug op Nederlandse bodem verwelkomen we hem weer bij Awareways. Als onderdeel van het Data N’ Analytist team, past Sjoerd zijn achtergrond in de psychologie toe om met een nieuwe blik naar allerlei data te kijken. Zo verkent hij nieuwe manieren om gedrag rondom phishing in kaart te brengen en te analyseren. Ook is Sjoerd actief betrokken bij de doorlopende ontwikkeling van de cultuurscan vragenlijst. Hier denkt hij bijvoorbeeld mee aan wetenschappelijke innovatie, het identificeren van verschillende doelgroepen, en het doelgericht presenteren van resultaten.

Econometrist en analist Lotte

Lotte is bezig met het afronden van haar dubbele bachelor Econometrie en Economie aan de de Erasmus Universiteit Rottedam. Haar onderwijsreis begon op een internationale middelbare school waar ze haar IB-diploma behaalde. ‘Ik vond altijd alle vakken erg leuk. Van geschiedenis tot natuurkunde. Een studiekeuze maken was dus nog niet zo makkelijk.’  Nu haar haar studie bijna klaar is ze zeker van haar zaak. Lotte vind econometrie en de technische kant van economie het allerleukst. Ze vond het fascinerend om vraagstukken van maatschappelijk belang te analyseren en op te lossen. ‘Stiekem vind ik eigenlijk moeilijke problemen oplossen het allerleukste om te doen.’ Niet zo gek ook dat ze een master Analytics and Operations Research in Logistics gaat volgen. 

Sinds kort werkt Lotte bij Awareways. Het sluit perfect aan bij haar interesses. Awareways biedt haar de mogelijkheid om haar analytische denkvermogen te gebruiken en tegelijkertijd een echte impact op de maatschappij te hebben. Als onderdeel van het DNA-team helpt ze vooral met operationele taken zoals het maken van rapporten. Haar combinatie van analytische vaardigheden en een passie voor sociale impact is een fantastische combinatie die belangrijke veranderingen teweeg kan brengen.

Security manager Xavier

Xavier een 20-jarige Security Management student uit Barneveld, heeft een grote passie voor het vakgebied. ‘Ik heb altijd al een interesse gehad in het voorkomen van criminele activiteiten en het beperken van de schade in geval van een incident of calamiteit.’ Hij volgt momenteel zijn derde jaar aan Saxion in Apeldoorn en heeft al veel kennis opgedaan over cybersecurity. Tijdens zijn stage bij een bedrijfsrecherchebureau heeft hij een beveiligingsplan opgesteld voor een MKB. ‘Dit plan omvatte onder andere een risicoanalyse, mystery shopping, red team oefeningen en een Proactief Beveiligen Workshop.’ 

Met deze ervaring en kennis is hij klaar om het bedrijfsleven te ondersteunen bij het voorkomen van fraude, diefstal, cybercrime en terreur. Zo is Xavier terecht gekomen bij Awareways als projectondersteuner. Daarnaast is hij ook werkzaam als security adviseur bij een groot concern in de detailhandel. Hier adviseert hij over de productbeveiliging en organiseert hij oefeningen om de zwakheden te testen. Xavier is ervan overtuigd dat zijn ervaring en kennis kan bijdragen aan het verbeteren van de informatiebeveiliging van elk bedrijf.

HR-specialist Lieke

Maak kennis met Lieke, een derdejaars student Human Resource Management aan de Hogeschool Utrecht. Ze heeft onlangs de minor ‘Bevlogen medewerkers, Gezonde Organisatie’ met een voldoende afgerond. Nu ze verder gaat in haar carrière, is ze enthousiast om nieuwe uitdagingen aan te gaan en praktijkervaring op te doen. Voor de komende vier en een halve maand zal ze bij Awareways aan de slag gaan als junior HR-businesspartner.

In haar tweede jaar heeft Lieke stage gelopen bij een recruitment bedrijf in Maastricht, waar ze als marketingmedewerker is blijven werken. Ze gelooft dat haar eerdere werkervaring haar zal helpen in haar nieuwe functie. ‘Mijn ervaring in recruitment heeft me een uniek perspectief gegeven dat ik kan toepassen in mijn werk bij Awareways.’ Lieke kijkt ernaar uit om haar kennis en vaardigheden uit te breiden door te werken bij een bedrijf dat aanzienlijk verschilt van de recruitment branche.

Ook werken bij Awareways?

Bekijk dan onze actuele vacatures

Wil je meer weten over onze expertiseteams?
Kijk dan op awareways.com/expertise/