Nieuwe kracht in het MarCom-team

7 september 2022

Even voorstellen: Pien Weelink

Ons MarCom-team is eerder deze zomer versterkt door de komst van Pien Weelink. Als marketingmedewerker kan ze haar passie voor storytelling en creatie goed inzetten voor onze campagnes.

Daarnaast zijn de recente afleveringen van deze rubriek onderdeel van haar verantwoordelijkheid binnen het team. Vandaag draaien we de rollen graag even om, zodat Pien zichzelf niet hoeft te interviewen.

Achtergrond & opleiding

Pien studeerde Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht. “Een erg brede studie, wat voor mij heel prettig was omdat ik in veel dingen geïnteresseerd ben. Ik heb daarom eerst goed rondgekeken en veel opleidingen bezocht. Op de HU vond ik de beste aansluiting, terwijl er bovendien ruimte was om een eigen richting aan de opleiding te geven.”

Die eigen richting werd onder meer ingevuld met een uitstap naar Porto (“de Portugese en iets kleinere versie van Utrecht”) voor een halfjaar Visual Arts and Technology Design.
“Puur het MarCom-onderdeel is niet voldoende, ik wilde me breder oriënteren en ook andere onderdelen meenemen. In mijn eerste jaren in het werkveld merkte ik dat er veel gefocust werd op conversie en doelen, met weinig ruimte voor storytelling. Ik vind juist een goed uitgedacht concept en strategisch nadenken over het hoe en waarom heel belangrijk.”

Socials en sociale wetenschappen

In dat werkveld heeft Pien onder meer de social media-strategie voor de klanten van een vorige werkgever uitgewerkt, waarna ze zich als allround marketeer ontwikkeld heeft. Om de brede interesse en drang naar verdere diepgang kracht bij te zetten, startte ze in 2021 met een masterprogramma aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de VU Amsterdam.

“De pre-master heb ik in juni afgerond, het nieuwe studiejaar is nu net begonnen. Ik wil me vanuit MarCom verder verdiepen in sociale wetenschappen, wat een logische connectie is met Awareways en de manier waarop sociale psychologie onderdeel is van onze aanpak.”

“Daarnaast is storytelling natuurlijk een bepalend element in hoe we de leerstof van onze campagnes benaderen. In die driepoot van sociale wetenschappen, storytelling en marketing kan ik mijn creativiteit goed kwijt, zowel in mijn studie als bij Awareways.”

Ook werken bij Awareways?

Bekijk dan onze actuele vacatures

Wil je meer weten over onze expertiseteams?
Kijk dan op awareways.com/expertise/