Actueel

12 juni 2021

Even voorstellen: Mati Kochen, Technical Development Manager

Vandaag opnieuw een editie van ‘even voorstellen’, met deze keer een hoofdrol voor Mati Kochen, onze technical development manager met een achtergrond als software engineer.

“Het is mijn verantwoordelijkheid om het leerplatform van AWAREWAYS flexibel aan alle wensen te laten voldoen – zowel de huidige als de toekomstige – maar ook pragmatisch genoeg te maken zodat iedereen er mee aan de slag kan.”

Achtergrond

Mati werd geboren in Argentinië, maar verhuisde op zijn 8ste met zijn familie naar Israël. Daar studeerde hij aan Ben-Gurion University, waar hij zijn BSc in Software Engineering haalde. Het korte verhaal is dat hij geen tijd had voor een vervolgstudie, want hij was – destijds al – een veelgevraagd ontwikkelaar, programmeur, bèta-tester en uiteindelijk tech lead voor een reeks interessante bedrijven. En dat AWAREWAYS de laatste organisatie in die reeks is, waar Mati zijn technische kennis kan combineren met de visie en uitdagingen die bij de ontwikkeling van onze producten en diensten horen.

Het iets langere verhaal is dat hij in 2013 zijn (inmiddels) vrouw leerde kennen, een Nederlandse, voor wie hij in 2015 Israël verruilde voor Amersfoort.

Expertise

Engineering, Business Planning, Software Development, Architecture; het zijn slechts enkele van zijn vak- en interessegebieden. Dat bracht hem na de verhuis naar Nederland zo’n zes jaar geleden als developer van (web)media en mobiele applicaties. “Ik ging aan de slag als back-end developer, maar werd uiteindelijk team lead. Dat waren hele leerzame jaren.”

“Afgelopen december had ik een erg interessant sollicitatiegesprek [elders], waar ook mijn recruiter enthousiast op reageerde. Die zei vervolgens: ‘Goed dat je dit een mooie uitdaging vindt, want ik heb inmiddels iets nóg leukers’. Een week later zat ik bij AWAREWAYS aan tafel, en nog een weekje later opnieuw – voor gesprek twee.”

“Wat me heel erg aansprak, was dat het daar al direct over strategie en ambities ging, en niet over de techniek. Als ik mijn functie en taken moet omschrijven, blijf ik graag weg van het technische. Voor mij gaat het veel meer om een vertaling; van de wensen van de klant naar een oplossing. De techniek is daarin slechts een middel.”

Technical Development Manager

Bij AWAREWAYS is Mati de ‘captain’ van het development team. “Het liefste werk ik aan nieuwe producten en platformen, waarin creatieve visies tot wasdom komen. ‘Wat is er goed en minder goed aan de vorige versie(s), waar willen we de nieuwe standaard zetten, en hoe komen we daar?’. Aan de basis van die vragen staat hier een jong en fanatiek team dat creatieve producten maakt op een geweldig, innovatief platform. Count me in!”

“De diversiteit bij AWAREWAYS, in termen van achtergronden en vakgebieden, levert een hele dynamische vijver aan ideeën en ambities op. Een mix die zich vertaalt in bijzondere producten en oplossingen waarmee we echt het verschil kunnen maken. We weten wat onze dienstverlening kan zijn, of moét zijn, en werken samen hard om daar te komen.”

Wordt vervolgd…

Er staan bij AWAREWAYS behoorlijk wat ontwikkelingen in de steigers, waar Mati en zijn development team momenteel volop mee bezig zijn. We kunnen je daar nog niet alles over vertellen, maar komen er binnenkort maar al te graag nog eens op terug!

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan contact op met Arthur Timmerman.