Actueel

12 mei 2022

Even voorstellen: account executive Jelle Looijen

Na grafisch ontwerper Maureen Rademakers, onze nieuwe teamgenoot in de AWAREWAYS Studio, stellen we ook vandaag graag weer een collega aan je voor: account executive Jelle Looijen.

“Account executive, business developer, commercieel ambassadeur – de titel is niet zo heel interessant, ik vind vooral ‘sales’ een lelijk woord. Het servicegerichte, het contact met onze opdrachtgevers en de focus op de menskant, dáár krijg ik energie van.”

Achtergrond & opleiding

Jelle groeide op in Amsterdam, woont tegenwoordig in de omgeving van het eveneens Noord-Hollandse Alkmaar, maar maakte in zijn studietijd een uitstap naar Friesland. Leeuwarden, om precies te zijn, waar hij de Hogere Hotelschool deed (International Hospitality Management). “Sales draait niet alleen om omzet, maar ook om (langeretermijn)relaties en de juiste match”, zegt hij over de raakvlakken met hospitality.

“Als je niet dezelfde achtergrond of drijfveren hebt, dan houdt het op. En dat bereik je alleen maar als je met elkaar in gesprek gaat. ‘Waar ben je naar op zoek, waarom heb je ons benaderd’ – vragen stellen en luisteren is het belangrijkste, om van daaruit te bekijken wat je voor elkaar kan betekenen.”

The Human Factor

De Hotelschool bracht hem onder andere bij KLM Catering en bij Sodexo, integrated facility management. Bij die laatste werkgever, waar hij bijna een decennium werkte, was dat in de rol van consultant, senior consultant en uiteindelijk manager business development & retention, waardoor Jelle zijn sporen in de serviceindustrie – met zakelijke dienstverlening als voornaamste discipline – wel verdiend heeft. “Sodexo ging uiteindelijk verhuizen en bovendien kreeg facilities het in de coronatijd erg zwaar, waardoor het tijd werd voor een nieuwe uitdaging.”

Dat werd onder meer de rol van business developer bij arbodienstverlener ENRGY, waar niet uitsluitend gekeken werd naar het herstellen van werkvermogen en een snelle re-integratie, maar ook naar andere factoren die een duurzame terugkeer mogelijk maken. “Ook sterk gericht op mensen, dus.”

Recenter kwam de vacature bij AWAREWAYS voorbij. “Wat mij daarin erg aansprak, is de combinatie met de focus op gedragsverandering. Dat maakt namelijk dat je inherent met het menselijke aspect bezig bent. Daarnaast heb ik wel echt een verbinding nodig met het product en/of de manier waarop dat wordt aangeboden. Bij AWAREWAYS vond ik beiden.”

Account executive bij AWAREWAYS

“Account executive, business developer, commercieel ambassadeur – de titel is niet zo heel spannend, ik vind vooral ‘sales’ een lelijk woord. Het klantgerichte en het contact met opdrachtgevers, daar krijg ik energie van. Kijk, uiteindelijk verkoop je natuurlijk een product, maar met ons product kunnen we echt een verschil maken.”

“Als je melkflessen verkoopt, kun je ze voor de deur afzetten en weglopen. In plaats daarvan bieden we een sterk onderbouwde visie, vanuit gedegen onderzoek, en gaat er een complete filosofie achter onze producten en onze dienstverlening schuil. De gedragsverandering die wij mogelijk maken, heeft bovendien écht impact. En dat op een maatschappelijk enorm belangrijk en actueel onderwerp. Het is voor mij heel prettig dat ik daarin een verbindende factor kan zijn.”

Security en privacy zijn in de basis wel echt nieuwe onderwerpen voor Jelle, maar daarin ziet hij ook voordelen. “Je gaat in principe echt hetzelfde traject in als je klanten, je kunt je heel goed in hun situatie verplaatsen – voor mij gaat er ook een wereld aan awareness open. Daarnaast vind ik het belangrijk om een generalist te zijn; ik moet globaal uiteraard weten waar we het over hebben, om die linking pin te kunnen zijn, potentiële opdrachtgevers te kunnen vertellen waarom ze deze aanpak nodig hebben, en wat wij daarin voor ze kunnen betekenen. Op het inhoudelijke vlak hebben we zoveel kennis en expertise in huis dat er altijd een collega is om aan te haken om de juiste antwoorden te kunnen geven. Samen kom je uiteindelijk tot de beste oplossingen.”

Ook werken bij AWAREWAYS?

Bekijk dan onze actuele vacatures

Wil je meer weten over onze expertiseteams?
Kijk dan op awareways.com/expertise/