Top 250 growth companies

30 augustus 2023

Awareways in Top 250 Groeibedrijven in Nederland 2023

Awareways is opgenomen in de Top 250 Groeibedrijven, de jaarlijkse lijst van het Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit.

Ondanks de grote uitdagingen van de recente jaren, waaronder de pandemie, inflatie en schaarste op de arbeidsmarkt, vormen deze 250 bedrijven de belangrijkste motor voor banencreatie in Nederland, zo stelt het initiatief. Van 2019 tot 2022 zorgden zij samen voor een toename van bijna 50.000 FTE’s.

Top 250 Groeibedrijven?

De Top 250 Groeibedrijven is een overzicht van bedrijven (scale-ups) met minimaal 10 FTE (Full-Time Equivalent) en/of minstens 5 miljoen euro omzet. Deze bedrijven realiseerden drie opeenvolgende jaren een jaarlijkse groei van minimaal 20 procent in FTE en/of omzet. 

“Deze Groeibedrijven helpen onze economie toekomstbestendig te maken”, zegt prof. dr. Justin Jansen, die langdurig onderzoek doet naar snelgroeiende bedrijven. “Ze ontwikkelen baanbrekende verdienmodellen en innovaties die zorgen voor ingrijpende veranderingen in het bedrijfsleven. Daardoor zijn ze van onschatbare waarde in de Nederlandse economie.”

Het rapport met alle inzichten uit de Top 250 Groeibedrijven 2023 is hier verkrijgbaar

Awareways is trots om onderdeel te zijn van deze mooie lijst met innoverende organisaties uit het Nederlandse bedrijfsleven. Directeur Maarten Timmerman: “Die aanhoudende groei is voor ons geen doel op zich, maar dat we zo hard groeien, is een bevestiging dat de markt echt behoefte heeft aan Security Awareness programma’s met impact.”

Awareways in Top 250 Groeibedrijven
Awareways groei in aantal medewerkers sinds 2019: van 19 naar 67 collega's!

Groei Awareways

De vermelding van Awareways danken we aan de inzet van ons team, maar uiteraard ook aan het vertrouwen dat onze opdrachtgevers ons in de afgelopen jaren hebben gegeven. In 2012 is Awareways gestart met drie medewerkers, het huidige MT van de organisatie.

Sindsdien maakten we een stijgende groei door, waarbij we het aantal medewerkers in 2021 zelfs zagen verdubbelen: van 20 tot ruim 40 medewerkers.

In 2022 groeiden we met nog eens 20 nieuwe collega’s, en presenteerden we bovendien de belangrijkste mijlpaal van Awareways met de lancering van onze eigen software: Wave, een learning experience platform waarin je leert om veilig met informatie te werken. 

Awareways Clusters

De groei in aantal FTE’s is deels mogelijk geweest door de creatie van clusters, een nieuwe organisatiestructuur waarin we onze experts in teams bij elkaar brengen.

Die structuur, met aandacht voor onderzoek, doorontwikkeling van onze interventies en het stimuleren van nieuwe ideeën, heeft namelijk veel invloed op onze aanpak van gedragsverandering in informatieveiligheid.

Op deze pagina vertellen we je graag wat meer over onze clusters, waaronder Learning & Development, Data ‘N Analytics, Software Development en de Studio.

Join the team

Awareways blijft streven naar innovatie en groei om bij te dragen aan gedragsverandering op het gebied van informatieveiligheid en privacy. Wil jij ook deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures en sluit je aan!

Awareways in Top 250 Groeibedrijven

AWAREWAYS

Euclideslaan 141 3584 BR Utrecht
+31 (0)30 227 14 67
info@awareways.com

Contactformulier