Een illustratie die laat zien dat 1 op de 3 medewerkers nooit op een phishing link klikt.

7 februari 2024

Nieuwe toevoeging aan leerplatform Wave: AI (artificial intelligence) basiskennis

Heeft de snelle opkomst van AI jou misschien toch erg verrast? Een dergelijke nieuwe technische innovatie brengt uitdagingen en kansen met zich mee. Het mag duidelijk zijn dat de kansen enorm zijn maar hoe laat je dit als organisatie voor je werken en niet tegen je werken.

Het is cruciaal dat medewerkers begrijpen hoe ze AI op een verantwoorde manier kunnen gebruiken, met respect voor privacy en gegevensbescherming. Training helpt om bewustzijn te creëren over de risico’s. De microleermodule AI is nu beschikbaar via leerplatform Wave.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een demo.

Heldere leerdoelen voor effectief AI-gebruik

Alle micro leermodules zijn ontworpen om specifieke gedragingen en vaardigheden te trainen. De focus op “het te leren gedrag” betekent dat elke module gericht is op een specifiek aspect van informatieveiligheid of een bepaalde mate van bewustwording en vaardigheid die de deelnemers moeten ontwikkelen of verbeteren. Enkele voorbeelden van leerdoelen zijn:

  • De medewerkers kunnen de voornaamste risico’s identificeren die gepaard gaan met het gebruik van AI, waaronder biases en de beperkingen van beschikbare informatie.
  • De medewerkers krijgen begrip van hoe ze op een veilige manier met AI kunnen werken, gericht op informatieveiligheid.
  • De medewerkers begrijpen het organisatiebeleid ten aanzien van AI, inclusief de voorwaarden waarbij het gebruik van AI is toegestaan en de richtlijnen voor veilig gebruik.
  • De medewerkers begrijpen de specifieke risico’s die AI met zich meebrengt voor zowel het individu als de organisatie,

De micro leermodules  is geschikt voor iedereen die meer wil leren of de werking van AI. Daarnaast is deze micro leermodule nuttig voor medewerkers die al werken met, of willen werken met AI-tools zoals ChatGPT. Samengevat, de AI leerervaring voorziet de deelnemers van de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om te slagen in het snel evoluerende veld van kunstmatige intelligentie.

Het is mogelijk de quiz op zichzelf aan te bieden. De duur is ongeveer 10 tot 15 minuten. Heb jij interesse in deze micro-leermodule, neem dan direct met ons op.
Stuur een email of laat je gegevens achter via het contactformulier. 

Artificial Intelligence Quiz in Wave: Flo interacting with an AI

AWAREWAYS

Euclideslaan 141 3584 BR Utrecht
+31 (0)30 227 14 67
info@awareways.com

Contactformulier