Overzicht

Actueel

Annick Spoelstra

15 december 2021

Even voorstellen: Annick Spoelstra, programmamanager

Grote nieuwe opdrachtgevers en mooie nieuwe programma’s betekenen ook: nieuwe programma-managers. Vandaag stellen we dus graag weer een collega aan je voor: Annick Spoelstra.

“Vanuit mijn achtergrond in theatervormgeving en datavisualisatie ga ik graag aan de slag om een specialistische boodschap behapbaar en inzichtelijk te maken. En daar de organisatie ook in mee te nemen, want die context is enorm relevant als je de stap van awareness naar daadwerkelijke gedragsverandering wil zetten. Dat laatste heb ik zelf ervaren bij Defensie waar ik programmaleider was van het Defensiebrede Cyber Secure Behaviour Programma.”

Achtergrond & opleiding

Het team van programmamanagers heeft misschien wel de meest diverse achtergrond van alle afdelingen binnen AWAREWAYS – en dat wil wat zeggen. Zeer uiteenlopende achtergronden, opleidingen en werkervaringen komen samen om onze expertise in psychologie, communicatie, gamification en design op onze awarenessprogramma’s los te laten, en Annick is daarin bepaald geen uitzondering. Ze studeerde aan de TU in Delft en volgde de opleiding Theatervormgeving aan de HKU hier in Utrecht. Een bijzondere combinatie, design in het theater en een technische studie, die haar op het spoor bracht van visuele communicatie en de juiste manieren vinden om een verhaal te vertellen.

“Vanuit mijn opleiding ging ik in eerste instantie aan de slag met de datakant, en dan grafisch – bijvoorbeeld door het ontwerpen van proefschriften. Het gaat niet alleen om tekst, ook esthetisch en visueel wil je een boodschap zo goed mogelijk vertalen. Een achtergrond in theater helpt daarbij enorm, want storytelling is daar een belangrijk onderdeel van. Je publiek meekrijgen, boeien en binden door je verhaal op de juiste manier op te bouwen.”

Na een aantal jaar ervaring in visuele communicatie kwam Annick in 2015 bij Defensie terecht, waar ze als Reservist Specifieke Deskundigheid haar expertise binnen diverse afdelingen heeft kunnen toepassen. Ze hield zich bezig met internal branding en visuele communicatie, maar ook met de psychologie van gedrag en gedragsverandering. “Als vreemde eend kreeg ik juist de ruimte om mensen te inspireren, en te overtuigen van een bestaande aanpak en daarin samen verder te denken.”

Werken bij AWAREWAYS

Dat leidde zo’n vier jaar geleden tot een rol in het defensiebreed cyberawareness programma, waarin de logische overlap met AWAREWAYS alleen maar groter werd. “Cyber is ongrijpbaar, onzichtbaar, dus speel je met de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen het belangrijk gaan vinden. Dat stukje, die engagement, dat vind ik enorm interessant – en dat dan vertalen naar je doelgroep, want ik had ook binnen Defensie al met veel verschillende groepen en subgroepen te maken.”

“Vervolgens kwam ik deze vacature tegen, eigenlijk per toeval, en daar ben ik meteen voor gevallen. Net als voor de sfeer in de organisatie. Inhoudelijk ben ik hier kind aan huis, doordaat ik met een team van gelijkgestemden op een creatieve manier aan de slag kan om onze campagnes in te zetten. Opnieuw is theater en inzicht in datavisualisatie daarbij van belang; hoe kun je mensen iets laten ervaren, hoe kun je zorgen dat men het snapt en begrijpt, en zelfs: het belangrijk gaat vinden. Awareness is een eerste stap, maar daarmee ben je er nog niet.”

“De organisatie, je opdrachtgever, heeft daarin ook een rol, je kunt niet alleen naar de mens wijzen. Het gewenste gedrag moet ook mógelijk zijn. Het interessante van deze coronatijden is dat het duidelijk wordt hoe lastig het is om een onzichtbare dreiging te duiden en te zorgen dat men daar het juiste gedrag op vertoont. Informatieveiligheid is mensenwerk, maar je moet de setting van die mensen binnen een bepaalde organisatie niet vergeten. Bovendien zijn je mensen juist je sensoren, die waardevolle informatie kunnen signaleren bij mogelijke dreigingen of een belangrijke rol kunnen spelen in een effectieve inzet van programma’s, campagnes en trainingen.”

Ook werken bij AWAREWAYS?

Bekijk onze actuele vacatures.

AWAREWAYS benadert security en privacy awareness vanuit psychologie, marketing, gamification en communicatie met als doel: veranderen van gedrag en cultuur.

We helpen onze klanten met het neerzetten van een overkoepelende strategie zodat medewerkers de sterkste schakel worden in de beveiligingsketen van hun organisatie.

Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of neem contact op!

Neem contact op