Product

E-LEARNING INTEGRITEIT

Integriteit is belangrijk, ook voor organisaties. Wanneer een organisatie integer is, heeft zij het vertrouwen van de samenleving en van haar klanten. Voor medewerkers is het van belang om bewust te zijn van integer handelen.

Integriteit

Wat doe je als je collega vraagt of je even de status van een dossier kunt achterhalen? Toegang tot informatie geeft namelijk macht, en in je werk heb je te maken met veel gevoelige en strikt vertrouwelijke informatie. Denk aan toegang tot dossiers en koersgevoelige informatie. Je hebt een bepaald mandaat om deze informatie te verwerken, maar hoe ga jij om met deze macht?

Een integer persoon houdt zich aan de heersende normen en waarden en is eerlijk en betrouwbaar. Normen en waarden veranderen echter door de jaren heen. Corruptie, fraude en diefstal zijn snel te herkennen als schending van de integriteit. Maar hoe zit dat met zaken als wangedrag en intimidatie? Wanneer is er sprake van een integriteitsconflict en hoe ga je hiermee om? Het is belangrijk om je continu bewust te zijn van deze veranderingen en de invloed die dat kan hebben op de uitoefening van functies.

De online leermodule Integriteit

Awareways biedt een leermodule integriteit aan, waarbij je als gebruiker verschillende herkenbare situaties doorloopt. Deze situaties beoordeel je vervolgens op integriteit, om kennis en gevoel te ontwikkelen voor wat integer is en wat niet. Integriteit is namelijk geen zwart-wit begrip, maar er is een groot grijs gebied.

Deze leermodule heeft als doel om bij medewerkers bewustwording te creëren zodat ze de kennis en het gevoel kunnen inzetten wanneer er keuzes gemaakt moeten worden. Ga jij bijvoorbeeld in op die uitnodiging van de klant? Of als jouw buurman vraagt of je even de status van zijn dossier kan checken, doe je dit dan?

De leermodule integriteit kan op detailniveau worden aangepast naar jouw dagelijkse situatie.

Aan de slag

Start met de online leermodule integriteit van Awareways. We nemen medewerkers mee in herkenbare situaties waarbij integriteit soms lastig te duiden is. Tijdens de zoektocht naar een mogelijk integriteitsconflict kom je in aanraking met de belangrijkste aspecten van integriteit. Wat is het verschil tussen harde en zachte integriteitsschendingen, welke verschillende typen integriteitsschendingen zijn er en we wat moet je doen als je zo’n integriteitsschending constateert?

In slechts 15 minuten de basiskennis die elke medewerker over integriteit zou moeten hebben.

AWAREWAYS

Euclideslaan 141 3584 BR Utrecht
+31 (0)30 227 14 67
info@awareways.com

Contactformulier