Security Awareness programma

Versterk je security awareness met Wave

Wil je beginnen met security awareness of je huidige programma versterken? Awareways biedt een speciaal voor de zorgsector ontwikkelde aanpak.

Onze methode richt zich zowel op basisvaardigheden als op diepgaande kennis, afgestemd op de volwassenheid van jouw organisatie.

Micro-leren in Wave

Wave volgt het principe van micro-leren, wat betekent dat je in overzichtelijke en behapbare hoeveelheden leert. Geen onnodige tijdverspilling ten koste van het relevante werk maar een efficiënte en prettigere leerervaring. De training is aanpasbaar voor verschillende leerniveaus en leerbehoeften, waardoor het perfect is voor zowel onboarding als doorlopende training. 

Security awareness training voor de zorg weergegeven op een tablet, telefoon en computerscherm
Security awareness training voor de zorg weergegeven op een telefoonscherm

Onze vier-fasen aanpak omvat:

 • Fase 1 – Basiskennis en introductie: We starten met onderwerpen zoals omgaan met het elektronisch patiëntendossier, de AVG en algemene omgangsregels voor informatie.
 • Fase 2 – Waarde van informatie: In de tweede fase richten we ons op het bepalen van de waarde van informatie en het vaststellen van het bijbehorende veilige gedrag.
 • Fase 3 – Externe risico’s: In fase 3 gaan we dieper in op verschillende vormen van social engineering, phishing, smishing, en vishing. We bespreken ook de gevolgen van malware-infecties en de risico’s voor patiënten.
 • Fase 4 – Reageren op risico’s: Het allerbelangrijkste is dat medewerkers weten hoe ze moeten reageren op risico’s. Ze moeten ook leren vertrouwen op hun niet-pluis gevoel in de context van informatieveiligheid.

Vraag een demo aan en onze accountmanagers vertellen je graag meer over ons aanbod en mogelijkheden. 

Specificaties

 • Herkenbare zorgcontent door middel van slimme customization
 • Conform NEN7510
 • Naadloze integratie met bestaande software/infrastructuur
  en eenvoudige toegang middels SSO
 • Standaard in het Nederlands; Engels en meerdere andere talen beschikbaar
 • Inclusief en (digitaal) toegankelijk, WCAG approved 
 • Geschikt voor meerdere doelgroepen:
  zorgpersoneel, management en ondersteunend personeel
 • Rapportages op zowel deelname als content performance niveau

Het advies over de inhoud van de training is onder andere gebaseerd op het Cybersecurity Dreigingsbeeld Zorg 2022 van ZCert, het Computer Emergency Response Team voor de zorg, en aanvullend onderzoek gericht op mogelijke dreigingen van toepassing op de zorgsector.

Waarom samenwerken met Awareways?

Awareways is gespecialiseerd in bewustwording en gedragsverandering
op het gebied van informatiebeveiliging.

Expertise en kennis | Ons team van ervaren professionals die goed op de hoogte zijn van de laatste trends en best practices.

Praktische aanpak | Wij kiezen voor een praktische en hands-on aanpak. Niet alleen theorie, maar tools en strategieën die direct toepasbaar zijn in de organisatie.

Slim maatwerk | De programma’s worden aangepast aan de specifieke behoeften en cultuur van de organisatie, wat resulteert in effectievere en relevantere trainingen.

Ondersteuning bij implementatie | Onze programmamanagers begeleiden jouw organisatie van start tot gewenst resultaat. We zijn betrokken en laten niet los.  

Op zoek naar andere interventies zoals metingen, communicatie, phishing simulaties of een volledig programma? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers.

Over Wave

Leerplatform Wave kent een aanbod met quizzen, video’s en skillgames (serious gaming), want effectieve training en uiteindelijk gedragsverandering vereist meerdere leerlagen.

Het realiseren van veilig gedrag begint bij het verwerven van kennis, begrijpen van hoe deze kennis toe te passen, en ten slotte het bezitten van vaardigheden om het uit te voeren. Wave wordt ondersteund vanuit de laatste inzichten in gamification, psychology en didactiek.

AWAREWAYS

Euclideslaan 141 3584 BR Utrecht
+31 (0)30 227 14 67
info@awareways.com

Contactformulier