Jouw gemeente

digitaal veilig houden.

Hoe pak jij dat aan?

Vergroot de weerbaarheid van jouw organisatie

De menselijke factor is van vitaal belang bij elke stap in het vergroten van de weerbaarheid van jouw gemeentelijke organisatie, van bewustwording en training tot incident respons. Zonder de actieve betrokkenheid en inzet van medewerkers kunnen de technische en organisatorische maatregelen niet effectief worden geïmplementeerd en gehandhaafd.

Een robuust trainingsprogramma
voor gemeentemedewerkers

Een weerbare organisatie is haalbaar met de op maat gemaakte benadering van Awareways. Een aanpak gericht op zowel basisvaardigheden als diepgaande kennis. Geen onnodige tijdverspilling, maar een efficiënte en prettige trainingservaring. Een programma speciaal ontwikkeld voor gemeentelijke organisaties, voorbij compliance en gericht op weerbaarheid en cultuur.

Bij het streven naar gedragsverandering binnen een organisatie zijn er verschillende knoppen waar je op kunt drukken om een cultuur van cyberveiligheid en weerbaarheid te bevorderen. 

Security awareness training voor de zorg weergegeven op een tablet, telefoon en computerscherm

De weg naar een gemeentelijke organisatie in volle ontwikkeling

Meten: door vanuit onze cultuurscan de huidige gedragingen, het beveiligings-bewustzijn en de organisatiecultuur in kaart te brengen, krijg je inzicht in de sterke en zwakke punten van jouw organisatie. Dat geeft handvatten om gerichte stappen te nemen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften.

Communiceren: een helder en herkenbaar communicatieconcept helpt jou om jouw programma effectief te delen binnen de organisatie. Door medewerkers regelmatig te informeren en te motiveren, blijven zij betrokken en gemotiveerd, wat de kans op gedragsverandering vergroot.

Trainen: praktische en rolgerichte trainingen helpen jou en je team specifieke vaardigheden te ontwikkelen, zoals het herkennen van phishing-e-mails en het veilig omgaan met gegevens. Hierdoor wordt jouw organisatie beter voorbereid op mogelijke cyberdreigingen en veranderende werkwijzen.

Simuleren: door middel van simulaties van phishing-aanvallen leren jouw medewerkers in een gecontroleerde omgeving hoe ze potentiële bedreigingen kunnen herkennen en daarop kunnen reageren. Dit versterkt hun weerbaarheid en vergroot de algehele veiligheid binnen jouw organisatie.

Belangrijk om te weten

  • Alle trainingsmodules zijn ontwikkeld met in achtneming van alle normenkaders en wetgeving die relevant zijn voor Nederlandse gemeenten, waaronder de BIO, ISO, NIS 2-richtlijn, Woo, AVG  en Wpg.
  • Deze aanpak is ontwikkeld in nauwe samenwerking met experts uit de gemeentelijke sector.
  • Ruime ervaring in samenwerking met Nederlandse gemeenten, waaronder Gemeente Eindhoven, Gemeente Utrecht en Gemeente Breda. 
  • Het gehele trainingsprogramma is goedgekeurd volgens de richtlijnen van de Wet Digitale Overheid (WDO).

Waarom samenwerken met Awareways?

Awareways is gespecialiseerd in bewustwording en gedragsverandering op het gebied van informatieveiligheid.

Expertise: Werk samen met een team van ervaren professionals die goed op de hoogte zijn van de laatste trends en best practices.

Praktische aanpak: Wij kiezen voor een praktische en hands-on aanpak. Niet alleen theorie, maar tools en strategieën die direct toepasbaar zijn in de organisatie.

Slim maatwerk: De programma’s worden aangepast aan de specifieke behoeften en cultuur van de organisatie, wat resulteert in effectievere en relevantere trainingen.

Ondersteuning bij implementatie: Onze programmamanagers begeleiden jouw organisatie van start tot gewenst resultaat. We zijn betrokken en laten niet los.  

Onze dienstverlening

Wil je meer weten over onze dienstverlening Download dan nu onze folder, waarin we een samenvatting geven van de belangrijkste pijlers binnen onze aanpak.

Voor gedetailleerde prijsinformatie kun je contact opnemen met een van onze accountmanagers. Zij helpen je graag verder met al jouw vragen.

AWAREWAYS

Euclideslaan 141 3584 BR Utrecht
+31 (0)30 227 14 67
info@awareways.com

Contactformulier