Security awareness ontwikkelingen

Blijven innoveren is essentieel voor duurzame gedragsverandering. Dat geldt ook voor ons eigen privacy en security awareness leerplatform Wave. We houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen, waaronder de toevoegingen van nieuwe features en interventies. Benieuwd wat deze features voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wave security awareness platform
Een mock-up van het activiteitendashboard in Wave

Nieuwe features Q3 in Wave

De volgende nieuwe features zijn vanaf nu live voor al onze klanten in Wave. Zo zorgen we ervoor dat de gedragsverandering nog beter tot stand komt, en blijft.

1 | Wave Activiteitendashboard

Het Activiteitendashboard geeft inzicht in de voortgang voor de gehele organisatie. Zo kun je direct zien hoeveel medewerkers er zijn aangemeld op het platform. Ook visualiseert het dashboard het aantal medewerkers (in procenten) dat een training (of deel daarvan) heeft gestart en afgerond. Handige grafieken geven een goed beeld van de gebruikersactiviteit over een periode naar keuze (week, maand, jaar).

2 | Officiële erkenning als toegankelijk leerprogramma

In Wave vind je voortaan naast het bekende privacy statement ook een statement van toegankelijkheid. Dat is niet zomaar toegevoegd. Wave is namelijk tijdens een beoordeling door Stichting Accessibility getoetst volgens de accessibility guidelines (WCAG), waarna ons learning experience platform erkend is als toegankelijk leerplatform volgens de richtlijnen van de WCAG 2.1. | Je leest er hier meer over.

3 | LTI koppeling

LTI staat voor Learning Tool Interoperability. Dat is een standaard waarmee een koppeling gemaakt kan worden tussen twee leersystemen, in dit geval tussen Wave en de leeromgeving van jouw organisatie. Dat heeft meerdere voordelen, waaronder eenvoudige integratie, single sign-on, en werken in een al bekende omgeving, o.a. met rapportagestructuur en e-mailnotificaties.
Wave biedt ondersteuning voor LTI 1.3.

4 | Nieuwe skill game: Handle With Care

Het is in leertrajecten heel effectief om één onderwerp vanuit meerdere invalshoeken te benaderen. Daarom zijn skill games, in eigen huis ontwikkeld en vervolgens gerealiseerd door onze partners van Game Tailors, een belangrijk onderdeel van Wave. Onze skill games zijn gericht op het micro-leren van één specifieke vaardigheid over één onderwerp. In de nieuwste game Handle With Care oefen je met het classificeren en veilig versturen van gevoelige informatie.

5 | Doelgroepen

In Wave kunnen we trainingen aanbieden aan specifieke doelgroepen binnen het leerplatform. Dat wil zeggen dat we een deel van het programma apart aanbieden voor alle doelgroepen (teams, medewerkers met specifieke verantwoordelijkheden) die binnen de organisatie extra of andere behoeften hebben. Medewerkers binnen zo’n doelgroep zien dan alleen de training(en) die aan hen toegewezen zijn. Medewerkers die van doelgroep veranderen, behouden toegang tot eerder (aangemaakte) trainingen om hun geschiedenis bij te houden.

6 | Talen en thema’s

Er wordt uiteraard veel aandacht besteed aan de inhoud van onze trainingen, maar ook de diversiteit van ons leerprogramma is belangrijk. We hebben daarom de talen Perzisch, Oekraïens en Amhaars toegevoegd om op een totaal van 38 verschillende talen te komen. Ook is de lijst met kleurenthema’s voor de klantomgevingen inmiddels aangevuld om een keuze uit tien verschillende thema’s aan te kunnen bieden, waaronder Sky Blue, Cosmic Cobalt, Pumpkin Orange en Chili Red.

7 | ‘Level’ verwijderd

We zijn daarnaast van mening dat het belangrijk is om alleen gamification elementen onderdeel te laten zijn van het platform die iets toevoegen. Na een interne en externe evaluatie is bijvoorbeeld gebleken dat het ‘Level’ element dat onderdeel was van het platform hier niet aan voldeed. Het kwam de leerervaring en gebruikerservaring niet ten goede en daarom is ervoor gekozen om dit element uit het platform te verwijderen.

Wave in cijfers

10

Unieke omgevingsthema’s

37

Beschikbare talen

47

Geschreven quizzes

100K+

Unieke deelnemers

Een mock-up van je voortgang in Wave

Nieuwe features Q2 in Wave

1 | Leren van je fouten in het feedbackoverzicht

Fouten maken vormt een cruciale stap in gedragsverandering. Voor maximale verandering moet de gebruiker tijd nemen om de eigen prestaties grondig te onderzoeken en evalueren. Aan het einde van de leerervaring krijgt de gebruiker in het nieuwe feedbackoverzicht in Wave alle gegeven antwoorden opnieuw te zien. Daarna kan de gebruiker zelf onderzoeken en herlezen waarom een antwoord goed of fout was.

2 | Zien waar je staat

Binnen een leerplatform wil je snel kunnen zien waar je aan toe bent. Natuurlijk is herhaling altijd goed, maar het per ongeluk herhalen van een training kan tot frustratie leiden. Deze nieuwe feature geeft de mogelijkheid om in één oogopslag te zien welke training al volledig doorlopen is, en waar nog nieuwe leerkansen liggen. Zo kan de gebruiker gemakkelijk kiezen tussen oefenen met een bekende of een nieuwe microlearning.

3 | Binnenkort beschikbaar

Gedragsverandering is maatwerk. Wat goed werkt bij de ene organisatie, werkt niet automatisch bij de ander. Met Wave sta je als organisatie volledig aan de knoppen. Naast verschillende leermomenten aanbieden in gebundelde trainingen, is het nu óók mogelijk om binnen een training verschillende lanceermomenten te kiezen. De ‘binnenkort beschikbaar’-feature laat de gebruiker zien dat er binnenkort nog meer te leren valt.

4 | Automatisch inzicht in de individuele voortgang

Juiste rapportage is onmisbaar in een security awareness programma. Dankzij een nieuwe automatische API export mogelijkheid kan je als organisatie gerust zijn dat de juiste informatie per individuele medewerker duidelijk wordt doorgegeven.

Features update Q1

1 | Beschikbaar in 37 talen

Taal hoeft geen barrière te zijn om een training te volgen. Wave is nu beschikbaar in maar liefst 37 verschillende talen. Zo is het voor iedereen mogelijk om gemakkelijk deel te nemen aan de training en de stof volledig te begrijpen.

2 | Skill game: Clickventure

Oefen een specifieke vaardigheid op een leuke, veilige manier. Jouw medewerkers leren alles over risicoschatting in de nieuwste skill games. Clickventure is niet alleen bedoeld om jouw medewerkers in het juiste gedrag te trainen, maar ook om dat gedrag zodanig te verankeren dat ze het in de echte wereld kunnen demonstreren. | Lees meer over onze skill games

3 | Hints

Een effectieve training moet toegankelijk, begrijpelijk en motiverend zijn. De juiste feedback is hierbij een essentieel onderdeel. Daarom zijn er nu hints toegevoegd die extra informatie geven over bijvoorbeeld het aantal goede antwoorden per vraag.

4 | Badges awarded

Het behalen van badges tijdens een training is een goede manier om feedback te krijgen over je voortgang en prestaties. Het moedigt aan om te blijven leren en geeft een gevoel van waardering en betrokkenheid bij de training.

5 | Doelgroepsegmentatie

Veiligheid geldt voor iedereen, maar vaak lopen verschillende doelgroepen binnen de organisatie tegen specifieke risico’s aan. Om de veiligheid te garanderen moeten ze ander gedrag laten zien. Dat vraag om content op maat. Wave kan diverse content onderscheiden, zoals een specifieke focus op externe risico’s.

6 | Toegang met je eigen bedrijfsaccount

Dankzij integratie met SSO kan er verbinding worden gemaakt met Wave. Zo krijgen medewerkers toegang tot het leerplatform via hun eigen bedrijfsaccount.

Informeer naar de mogelijkheden via info@awareways.com of vraag een demo aan via onderstaand contactformulier.