PODCAST

AWARECAST: AN AWAREWAYS ORIGINAL

Awarecast, the podcast

In onze podcast bespreken we verschillende informatieveiligheidsrisico’s die je in het dagelijkse leven kunt tegenkomen, zowel on- als offline. Awarecast geeft je tips voor hoe je hier weerbaarder tegen wordt.

&nbsp

In onze nieuwste aflevering praten we over het effect van het goede voorbeeld geven:

Awarecast lead by example

Aflevering 4

Het goede voorbeeld geven klinkt vanzelfsprekend, maar is vaak moeilijker dan het lijkt. Bovendien wordt de invloed van voorbeeldfuncties vaak onderschat. Hoe ga je hiermee om binnen jouw organisatie? En wat is de rol van de overheid? Onze gasten: Tweede Kamerlid en vice-voorzitter van de commissie Digitale Zaken Hind Dekker-Abdulaziz en Awareways co-founder Geertje Veenbergen.

apple podcast

Aflevering 3

Wat is gamification en hoe draagt het bij aan gedragsverandering? Onze host Joost zoekt het uit in de derde aflevering van Awarecast samen met onze gasten: Olivier, oprichter van Game Tailors, en Tommie, account executive bij Awareways en voormalig UX & Gamification designer.

apple podcast

Aflevering 2

In de tweede aflevering schoof Nick, Chief Information Security Officer van Renewi, bij onze hosts Maarten en Joost aan voor een deep dive in informatieveiligheid en gedragsverandering. Samen leggen ze in detail uit hoe gedragsverandering plaatsvindt. Nu ook online!

apple podcast

Aflevering 1

In de eerste aflevering interviewen we Jan-Willem Bullée, assistent professor aan de Universiteit Twente en onze in-house expert op het gebied van phishing en social engineering. Jan-Willem legt uit wat social engineering is en hoe je je meer bewust kunt worden van aanvallen zoals e-mail- en voice-phishing.

apple podcast

Over Awareways

Dagelijks verwerk, analyseer en dupliceer je informatie, maar hoe doe je dat op een veilige en integere manier? Awareways traint medewerkers van organisaties om in al hun werkzaamheden én privé informatiebewust te werken (security, privacy, compliance en integriteit).

Vanuit expertise in psychologie, communicatie, gamification, didactiek en design ontwikkelen we awarenessprogramma’s voor alles van kleine bedrijven en overheden tot grote internationale organisaties. In onze aanpak spelen communicatie (storytelling), vormgeving en creativiteit een cruciale rol. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op!

______________________